Cap a un món hiperconnectat

El big data ha arribat per quedar-se: la gestió de dades permet entendre el client, segmentar-lo i generar més negoci. A través de la intel·ligència artificial i de la internet de les coses, les màquines i els objectes ho aplicaran al nostre dia a dia.

Activitats i missions de l'àmbit del big data, intel·ligència artificial i internet of things

Consulta la informació d'activitats anteriors

Dimecres, 01 novembre 2017

Oportunitats de negoci vinculades al big data, intel·ligència artificial i internet of things

Canadà

Canadà

Big data, intel·ligència artificial i internet of things

TIC i transformació digital


Desenvolupament de la Intel·ligència Artificial

El govern del Canadà ha destinat 125 milions de CAD per posar en marxa una estratègia nacional en R+D referent a la intel·ligència artificial i 100 milions de CAD per crear un clúster d'Intel·ligència artificial.
Cal destacar que les principals tendències i sectors d'oportunitat són l'habitatge intel·ligent (il·luminació, calefacció, seguretat, electrodomèstics), els semàfors intel·ligents, els vehicles intel·ligents, les xarxes intel·ligents d'emmagatzematge d'energia, la informació en temps real sobre el trànsit, especialment per millorar les cadenes de subministrament, i els sistemes d'aigües residuals intel·ligents.
Estats Units

Estats Units

Big data, intel·ligència artificial i internet of things

TIC i transformació digital


Intel·ligència artificial i ciberseguretat

En el darrer trimestre del 2016, les start-ups del sector de la intel·ligència artificial van rebre una inversió de 705 milions de dòlars, un 16 % més que el trimestre anterior.
Segons dades de Forrester Research, el 2017 s'invertirà un 300% més en intel·ligència artificial que en el 2016. La combinació entre intel·ligència artificial, big data i ciberseguretat serà clau en la transformació i creació de les empreses, així com en el desenvolupament de noves àrees de negoci com el cotxe autònom o els assistents virtuals.
Brasil

Brasil

Big data, intel·ligència artificial i internet of things

TIC i transformació digital


Big data, màrqueting empresarial i gestió pública

Amb 102 milions d'internautes l'any 2015 (el 58 % de la població), Brasil és un dels principals mercats per al comerç electrònic.
El panorama recessiu de l'economia dels últims anys pràcticament no ha afectat el segment de Big Data, que creix a un índex superior al 5 % anual, seguint el ritme d'incorporació de persones al món digital. La necessitat de captar nous consumidors per no perdre facturació ha motivat que moltes empreses inverteixin en solucions de Big Data per optimitzar la seva cartera de clients. També des del sector públic s'han posat en marxa iniciatives per una gestió més eficient de les dades (tributàries, desplaçaments, informació sanitària, documents d'identificació, sistemes de seguretat, etc.).
Estats Units

Estats Units

Big data, intel·ligència artificial i internet of things

TIC i transformació digital


Big data, fintech, IoT

L’àmplia aplicació de les TIC en altres sectors representa una gran oportunitat per a les empreses catalanes als Estats Units.
Big data: unes 500 empreses purament big data operen a Massachusetts. En els darrers dos anys han aconseguit 2,4 bilions de dòlars en inversions i s’han creat 53 empreses noves. Fintech: amb la combinació de serveis financers globals, les start-ups de big data i el talent de les universitats, aquest sector es posiciona com un dels més importants pel que fa a potencial de creixement. Internet de les coses: Massachusetts és un dels estats americans amb més potencial en IoT, perquè que ja disposa de totes les peces clau per al desenvolupament d’aquest sector.

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Big data, intel·ligència artificial i internet of things: informes, casos d'èxit i coneixement empresarial

Serveis per fer negoci en l'àmbit del big data, intel·ligència artificial i internet of things