Seccions

Agenda ACCIÓ

Agenda ACCIÓ

Activitats per a empreses i professionals

Jornada temàtica

Punts de millora en l'estratègia de finançament de les empreses que liciten

Sessió de treball sobre Contractació Pública Internacional

 • Dimecres, 21 de juny del 2017

  De 09.30 h a 11.00 h

 • Gratuït

La internacionalització en licitacions té característiques marcadament diferents a les de l'exportació tradicional: baix volum d'actiu fix com a col·lateral o manca d'estoc de productes tangibles (s'exporten serveis, sempre intangibles o només tangibles un cop executat el projecte, com hospitals, carreteres, depuradores, etc). 

Evidentment, les necessitats financeres varien en funció de les característiques de l'empresa, sobretot pel que fa al volum: les empreses grans solen estar ben cobertes financerament (ja sigui via fons propis, emissió de bons, ampliacions de capital, línies de crèdit, etc.), mentre que les de menor volum poden tenir diverses problemàtiques. 

En qualsevol cas, el paquet de finançament de qualsevol empresa sempre és millorable, per exemple, a partir d’un major coneixement dels mecanismes i actors existents. Per tractar aquests aspectes, des de la Nova Oficina Tècnica de CPI i de la Unitat de Finançament d'ACCIÓ, organitzem aquesta sessió de treball tancada, convidant a empreses de referencia en l’àmbit de la CPI.

Comptarem amb els responsables de la Unitat de Finançament d'ACCIÓ, referents pel que fa a informació de qualitat sobre les possibilitats de finançament, tant tradicional com alternatiu, per a les activitats d'internacionalització de l'empresa catalana. 

Treballarem també els aspectes financers que vagin sorgint durant la sessió amb representants d'institucions públiques, com AVALIS i l'Institut Català de Finances, i privades, com el Banc de Sabadell. 

Finalment, el Director d'ACCIÓ a Washington oferirà un breu panorama dels mecanismes que tenen les Institucions Financeres Internacionals per al finançament del sector privat en el marc dels països en desenvolupament.

 • Finançament / Internacionalització
 • Tots els sectors
Objectiu de l'acte

El primer objectiu és rebre el feedback de les empreses sobre els seus problemes financers en les activitats internacionals. Un altre objectiu és establir un primer contacte amb les institucions financeres presents, per tal d’avaluar si caldria activar serveis ad-hoc per a les empreses CPI, o per donar visibilitat als que ja existeixen.

T'interessa si ets...

Una empresa de referència en les licitacions internacionals, de qualsevol dels sectors usuals, i amb problemàtiques financeres específiques per compartir durant la sessió.

Tornar a la llista Inscripcions Tancades
Inscripcions Tancades
Més informació
Localització

ACCIÓ - Sala Món

Pg. de Gràcia, 129

08008 Barcelona

Organitza
 • ACCIÓ
Comparteix
 • Twitter
 • Linkedin
 • Facebook
 • Email
EEN CE
Passa a l'acció