Seccions

Imatge MenúAgenda d'activitats 2a edició Concurs VALORTEC

Concurs VALORTEC: concurs de plans de negoci de patents i empreses de base tecnològica.
Concurs VALORTEC

El termini d'inscripció ha finalitzat.

El 2n Concurs de plans de negoci de patents i EBTs s’engloba dins del marc de les accions de valorització i transferència tecnològica que es porten a terme des de les Unitats de Valorització d’ACCIÓ.

Les Unitats estan formades per: la Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Barcelona, Universitat de Girona, Universitat de Lleida, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Pompeu Fabra, Universitat Ramon Llull (La Salle i IQS), Universitat Rovira i Virgili, la Universitat de Vic i les escoles de negoci Eada, Esadecreapolis i Iese.

La idea del Concurs parteix del propòsit d’animar els investigadors catalans perquè apliquin el seu coneixement al desenvolupament de serveis i productes amb possibilitats de comercialització. També es vol fer conèixer als professors i als investigadors el seu paper com a dinamitzadors de l’economia del territori i agents actius en l’intercanvi de coneixement i la transferència tecnològica de la universitat a la resta de la societat.

Entenem, doncs, que per potenciar l’arribada a mercat de projectes tecnològics hi ha dues vies principals, la creació d’spin-offs i la llicència de patents sorgides de la recerca. Amb aquest enfocament, en el concurs s’han establert dues categories:

  • Pla de negoci/comercialització d’una patent/tecnologia
  • Pla de negoci d’una EBT (Empresa de Base Tecnològica)

Els participants prenen part en una d’elles depenent el model de negoci que es vulgui dissenyar de la tecnologia.

Des de les diferents unitats de valorització es potenciarà la continuïtat dels projectes i se’ls donarà suport un cop finalitzat el Concurs perquè es facin efectius els plans de negoci dissenyats. Un altre objectiu del Concurs és establir un canal de comunicació entre els investigadors i les institucions, que permeti conèixer les diferents iniciatives de valorització i transferència tecnològica i poder donar-los suport.

pujar

Bases

Requisits

Pot participar en el concurs qualsevol grup de recerca de les universitats, centres de recerca (CERCA), centres tecnològics (TECNIO) i instituts hospitalaris públics de Catalunya. S’acceptarà la participació tant d’investigadors com de doctorands.

Els participants han de ser propietaris o copropietaris del coneixement i/o la tecnologia que es vol valoritzar.

Primera Ronda

El termini d'inscripció ha finalitzat

Segona Ronda

Dels projectes rebuts, es van seleccionar deu projectes finalistes de cada categoria (patents i EBTs) i es va passar a la segona ronda del Concurs. El dia 15 d’octubre de 2012 es van comunicar els 20 projectes finalistes.

Durant els mesos d’octubre i novembre de 2012 es van realizar dos sessions de formació (una pels finalistes de la primera categoria: Pla de negoci d’una patent i una altra pels finalistes de la segona categoria: Pla de negoci d’una EBT). En aquestes sessionsl’equip va estar representat per algun dels seus membres.

Els projectes van rebre suport personalitzat professionals amb experiència en la creació,la gestió d’empreses i en la valorització/comercialització de tecnologies; es va assignar un tutor a cada projecte. Aquest tutorva actuar com a guia per preparar el pla de negoci. La data límit per presentar el pla de negoci va ser el dia 10 de desembre de 2012.

Premis

Els components dels grups de les 10 idees seleccionades per cada categoria obtenen de forma gratuïta formació per preparar i defensar el seu pla de negoci. A més de disposar d’un tutor que els guiarà durant tot el procés de realització del pla.
Al final de la segona ronda s’atorgarà als guanyadors de cada categoria:

  • Un primer premi, de (10.000 euros) * 

  • Un segon premi, de (5.000 euros) *

* El premi consistirà en el pagament de la despesa de contractació de serveis externs vinculats a la execució del Pla de Negoci (subcontractació en temes legals, comercialització, consultoria...).

A més:

Premi Rousaud Costas Duran d’assessorament jurídic per la constitució de l’empresa o comercialització de tecnologia.
Premi Oficina Ponti per assessorament en matèria de patents.
Premi CINC per a la utilització d’un espai al Centre de Negocis i serveis associats durant el 1er any.
Premi ARVOR d’assessorament en la realització d’un pla de comercialització de la tecnologia.

pujar

Patrocinadors

Patrocinadors 2ª Edició Valortec

pujar

VALORTEC