Seccions

Imatge MenúAgenda d'activitats 3a edició Concurs VALORTEC

  3r Concurs ValortecConcurs VALORTEC: concurs de plans de negoci de patents i empreses de base tecnològica.
Concurs VALORTEC

El 3r Concurs de plans de negoci de patents i EBTs s’engloba dins del marc de les accions de valorització i transferència tecnològica que es porten a terme des de les Unitats de Valorització d’ACCIÓ.

Les Unitats estan formades per:

 • Universitat Autònoma de Barcelona
 • Universitat de Barcelona
 • Universitat de Girona
 • Universitat de Lleida
 • Universitat Politècnica de Catalunya
 • Universitat Pompeu Fabra
 • Universitat Ramon Llull (La Salle i IQS)
 • Universitat Rovira i Virgili
 • Universitat de Vic
 • Escoles de negoci: Eada, Esadecreapolis i Iese.

La idea del Concurs parteix del propòsit d’animar els investigadors catalans perquè apliquin el seu coneixement al desenvolupament de serveis i productes amb possibilitats de comercialització.

També es vol fer conèixer als professors i als investigadors el seu paper com a dinamitzadors de l’economia del territori i agents actius en l’intercanvi de coneixement i la transferència tecnològica de la universitat a la resta de la societat.

Entenem, doncs, que per potenciar l’arribada a mercat de projectes tecnològics hi ha dues vies principals, la creació d’spin-offs i la llicència de patents sorgides de la recerca. Amb aquest enfocament, en el concurs s’han establert dues categories:

 • Pla de negoci/comercialització d’una patent/tecnologia
 • Pla de negoci d’una EBT (Empresa de Base Tecnològica)

Els participants prenen part en una d’elles depenent el model de negoci que es vulgui dissenyar de la tecnologia.

Des de les diferents unitats de valorització es potenciarà la continuïtat dels projectes i se’ls donarà suport un cop finalitzat el Concurs perquè es facin efectius els plans de negoci dissenyats. Un altre objectiu del Concurs és establir un canal de comunicació entre els investigadors i les institucions, que permeti conèixer les diferents iniciatives de valorització i transferència tecnològica i poder donar-los suport.

pujar

Bases

Requisits

Pot participar en el concurs qualsevol grup de recerca de les universitats, centres de recerca (CERCA), centres tecnològics (TECNIO) i instituts hospitalaris públics de Catalunya. S’acceptarà la participació tant d’investigadors com de doctorands.

Els participants han de ser propietaris o copropietaris del coneixement i/o la tecnologia que es vol valoritzar.

Primera Ronda


Inscripció
La convocatòria d'inscripció ja està tancada. 

Informació requerida
 • Dades de l’investigador i del grup
 • Resum del projecte i de la idea de negoci

Més informació
Anna Monistrol
Tel. 93 484 96 15
valortec.accio@gencat.cat

Segona Ronda

Dels projectes rebuts, es seleccionaran deu projectes finalistes de cada categoria (patents i EBTs) que passaran a la segona ronda del Concurs. A partir del 31 d’octubre de 2013 es comunicaran quins són els 20 projectes finalistes.

Així mateix, es realitzarà, durant els mesos de novembre i desembre del 2013, dos blocs de formació (una pels finalistes de la primera categoria: Pla de negoci d’una patent i una altra pels finalistes de la segona categoria: Pla de negoci d’una EBT), on de forma obligatòria l'equip haurà d'estar representat en totes les sessions per algun dels seus membres.

Els projectes disposaran de l'ajuda personalitzada de professionals amb experiència en la creació i la gestió d'empreses i en la valorització/comercialització de tecnologies, ja que s'assignarà un tutor a cada projecte que actuarà com a guia amb vista a preparar el pla de negoci. 

La data límit per presentar el pla de negoci serà el dia 24 de gener de 2014.

Premis

Els components dels grups de les 10 idees seleccionades per cada categoria obtenen de forma gratuïta formació per preparar i defensar el seu pla de negoci. A més de disposar d’un tutor que els guiarà durant tot el procés de realització del pla.
Al final de la segona ronda s’atorgarà als guanyadors de cada categoria:

 • Un primer premi, de (5.000 euros) * 

 • Un segon premi, de (2.000 euros) *

* El premi consistirà en el pagament de la despesa de contractació de serveis externs vinculats a la execució del Pla de Negoci (subcontractació en temes legals, comercialització, consultoria...).

A més:

Premi Rousaud Costas Duran consistent en una bossa d'hores d'assessorament jurídic gratuït per cada un dels quatre guanyadors del concurs.
Premi Oficina Ponti pels guanyadors de la categoria de patents consistent en una sessió d'assessorament de patentabilitat d'una nova invenció / tecnologia i la realització d'una investigació de l'estat de la tècnica.
Premi CINC per a la utilització d’un espai al Centre de Negocis i serveis associats durant el 1er any.
Premi ARVOR consistent en dues sessions d’assessorament per a la redacció i realització d’un pla de comercialització de la tecnologia.

 

Premis_Valortec

pujar

Patrocinadors

Patrocinadors 2ª Edició Valortec

pujar

VALORTEC