Seccions

Imatge MenúAgenda d'activitats XX Fòrum d'Inversió

Passió o mètode?L'ingredient X de l’emprenedoria

24 passos -o algun menys- per construir una start-up d'èxit

"L’emprenedoria és passió o és mètode? Inspiració o transpiració? És només per a emprenedors? O també per a empreses tradicionals?"


Bill Aulet

La idea és rellevant? O el que és realment rellevant és el procés per convertir la idea en producte i portar-lo al mercat? Quin és aquest procés? Quants passos conté? El procés és el mateix per a qualsevol tipus de projecte emprenedor?

La resposta a aquestes preguntes la donarà Bill Aulet, en la conferència plenària del Congrés Catalunya Emprèn. Bill Aulet és el director del Martin Trust Center for MIT Entrepreneurship i professor a la Sloan School of Management del mateix MIT - Massachusetts Institute of Technology.

Per entendre bé la dimensió d’aquestes institucions en matèria d’emprenedoria, cal tenir en compte un parell de dades: el MIT és la universitat que genera més emprenedors als Estats Units. Al MIT s’ubiquen prop de 30.000 empreses i se n’hi creen 900 de noves cada any. Conjuntament, aquestes empreses donen feina a gairebé 3 milions de persones i suposen uns ingressos anuals acumulats d’uns 2 bilions de dòlars. Per posar-ho en perspectiva, tal com indica Bill Aulet al seu best-sellerDisciplined Entrepreneurship, si sumem tots els ingressos anuals de les empreses fundades per alumnes del MIT es convertirien en l’onzena economia més important del món. I un dels actuals responsables de seguir impulsant això és el nostre conferenciant convidat a aquesta edició del Congrés Catalunya Emprèn.

Bill Aulet ha tingut una trajectòria empresarial d’èxit durant 25 anys, des dels seus inicis a IBM fins a la seva etapa com a emprenedor en diversos sectors i empreses. Per tant, quan treballa amb emprenedors, petites empreses, grans companyies i governs d'arreu del món, ho fa no només des d’una posició acadèmica, sinó des del coneixement empíric i l’experiència directa en casos reals.

La seva conferència plenària estarà dirigida a emprenedors en fases inicials i aquells que tenen projectes més madurs. S’adreçarà a promotors de projectes d’emprenedoria social, emprenedors basats en la investigació, doctors que han acabat la seva recerca i la volen convertir en una spin-off, i empreses que volen promoure incubadores corporatives. Per a totes elles i per a qualsevol amb ADN emprenedor, el missatge central és el mateix: emprendre amb èxit és una qüestió de mètode.· 2n Congrés Catalunya Emprèn: què és, programa, ponents, com arribar-hi?, inscripció
· Sóc.... científic o investigador, empresa, start-up, dinamitzador d'emprenedors, emprenedor social, inversor
· Activitats clau: conferència inagural, fòrum d'inversió, tallers
· Seminaris: corporate venturing, dinamització de l'emprenedoria, emprenedoria social, spin-offs, start-ups

El Congrés es va seguir a

Conversa a Twitter

#catempren15

Catalonia recognized as a European Entrepeneurial Region