Seccions

Imatge MenúACCIÓ European Entrepreneurial Region 2012 (EER)

L'any 2010 Catalunya va ser reconeguda com a Regió Emprenedora Europea (EER) per a l'any 2012 per la seva visió política excepcional per estimular el seu entorn emprenedor i el seu teixit productiu, tot seguint les recomanacions que emanen de les directrius comunitàries, especialment de la Small Business Act (SBA). Aquest guardó va ser refermat pel jurat EER l'any 2011 amb la presentació de les noves línies estratègiques en aquesta matèria, que es van materialitzar en el Pla d’Actuacions Industrials i Empresarials 2012-2014.

ACCIÓ és la principal agència executiva a Catalunya per aplicar aquesta estratègia i, com a tal, l'EER reconeix l'adequació dels seus programes al principi de “pensar primer a petita escala”, eix sobre el qual gira la política d'empresa i emprenedoria comunitària.La xarxa

La xarxa EER, constituïda de manera informal i coordinada pel Comitè de les Regions de la UE, contribueix a l’intercanvi de bones pràctiques en l’àmbit del suport als emprenedors i a la PIME entre aquells territoris europeus que aposten més decididament per aquests elements com a font de creixement i d’augment de la competitivitat.

En aquest sentit, l’Enterprise Europe Network (EEN) (ACCIÓ és un node d’aquesta xarxa a Catalunya) esdevé un soci estratègic dins del projecte EER, ja que la xarxa EEN permet apropar Europa a la PIME catalana i contribueix que l’activitat desenvolupada en el marc de l’EER arribi a l’empresa.

pujar

Ens relacionats

A més d’ACCIÓ, la política de suport a la PIME i a l'emprenedoria, i per tant, l'aplicació dels principis de l'SBA a Catalunya, s'executa principalment des de:

  • AVANÇSA: entitat que té per objectiu la promoció, l'impuls i el desenvolupament industrial a Catalunya. La societat participa com a soci minoritari en projectes empresarials estratègics, econòmicament i financerament viables i que puguin presentar inicialment dificultats per accedir al finançament privat. Dins les seves àrees d'activitat estan els projectes de cooperació i integració, de reconversió i de creixement empresarial així com equipaments industrials.
  • Institut Català de Finances: el Grup ICF està format per un conjunt d'organismes i empreses de capital públic que tenen per finalitat aportar finançament al sector empresarial en col·laboració amb les entitats financeres privades i contribuir a la reactivació de l'economia de Catalunya. Així mateix, i a través de les diferents societats que composen el Grup, l'Institut també dóna suport a polítiques específiques del Govern mitjançant l'oferta de capital i l'assessorament financer per a projectes estratègics.
  • Oficina de Gestió Empresarial (OGE): unitat encarregada de concentrar en un únic punt tots els procediments que afecten l'activitat empresarial i resoldre'ls amb celeritat. L'OGE és l'element nuclear del Pla d'Implantació de la Finestreta Única Empresarial i el principal encarregat de fer l'Administració permeable a les necessitats de les PIME.
  • Xarxa Inicia: servei de suport a la creació d'empreses del Departament d'Empresa i Ocupació. És una eina d'informació, serveis i recursos per a les persones emprenedores de Catalunya i per a tots els professionals de la xarxa Inicia: per la creació d'empreses que, des de les entitats locals, els hi donen assessorament i suport al llarg de tot el procés de creació dels seus projectes empresarials. Aquesta iniciativa es posa en marxa amb el suport del Fons Social Europeu.

pujar

Activitats

En el marc European Entrepreneurial Region (EER) s’han desenvolupat els següents esdeveniments:


pujar

EER. Catalunya. European Entrepreneurial Region 2012

Contacteu-nos

Contacte

EER Catalunya
eer2012@acc10.cat

Projecte EER
eer-cdr@cor.europa.eu