Seccions

Imatge MenúACCIÓ Generalitat de Catalunya

Preguntes freqüents

A continuació t'oferim el llistat de preguntes freqüents:


1. Hi ha un límit de destinacions a les que em puc presentar?

No hi ha límit en la presentació de candidatures. Tampoc hi ha cap problema en presentar-se a places actuals i en cas de no ser seleccionat presentar-se a les places que es publiquin més endavant.


2. Hi ha una data límit per a presentar les candidatures?

No, la recepció de candidatures per a una plaça concreta es tancarà en el moment en que la plaça quedi coberta. Per tant, et recomanem presentar la teva candidatura tan aviat com et sigui possible.


3. He realitzat pràctiques amb un conveni empresa-universitat. Compten com experiència laboral?

No. Els convenis empresa-universitat per fer pràctiques curriculars no compten com a experiència laboral.


4. He tingut un contracte laboral de més de tres mesos com a graduat universitari, però no tenia res a veure amb el comerç exterior. Puc optar a aquestes pràctiques?

No. El requisit és que no tinguis més de tres mesos d’experiència com a graduat universitari, amb independència del tipus de feina que hagis realitzat.


5. No he acabat encara el grau, puc presentar la meva candidatura?

Pots presentar la candidatura sempre i quan estigui prevista la finalització del grau abans de la data d’incorporació de la pràctica, que ja consta a cada plaça vacant.


6. Quina és la remuneració de les pràctiques?

La remuneració és variable en funció del país de destinació. L’import és suficient per cobrir les despeses de viatges, assegurança, allotjament i manutenció durant els nou mesos.


7. ACCIÓ realitza els tràmits referents a visats i permisos de residència?

No. Els tràmits de visat els han de realitzar sempre les persones seleccionades, en cap cas els realitza ACCIÓ. ACCIÓ sí que facilitarà tots els documents necessaris que siguin sol·licitats per tramitar els visats (convenis, acord, cartes, etc.).


practiques.accio@gencat.cat