Seccions

Imatge MenúACCIÓ Una empresa d’Osona desenvolupa un sistema per millorar la seguretat i el control en pacients hospitalaris i residències geriàtriques

divendres, 22 gener 2010

• L’empresa JCM Technologies, amb seu a Vic, ha creat un innovador braçalet emissor que conté dades personalitzades del pacient i permet associar a cada usuari un àrea de moviment determinada, facilitant així el control de pacients hospitalaris o persones amb malalties mentals.

• El projecte compta amb el suport d’ACC1Ó a través del programa Innoempresa, dedicat a impulsar iniciatives en els àmbits de la innovació i la sistematització dels processos d’R+D+i.

• Actualment, el projecte s’està aplicant en diversos centres de salut de Vic, Osona, Olot, el País Basc i Andalusia.

Barcelona, 22 de gener de 2010.- Un sistema revolucionari de control per radar permet seguir, de forma personalitzada, els moviments dels pacients hospitalaris i de residències geriàtriques amb problemes de desorientació o malalties mentals. Es tracta de Free TH, un mans lliures creat per l’empresa de Vic JCM Technologies i que compta amb el suport d’ACC1Ó, l’agència de suport a l’empresa catalana adscrita al Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, a través del seu programa Innoempresa.

Free TH està format per una antena activadora i un emissor o tag que porta el pacient en un discret braçalet. L’aspecte del tot innovador d’aquest sistema mans lliures radica en què cada emissor o usuari te associat un codi específic i personalitzat. En aquest sentit, cada braçalet té vinculades restriccions o permisos específics, en funció del perfil clínic del pacient. D’aquesta manera, és possible delimitar l’àrea de moviment de cada usuari.

El sistema s’activa de forma automàtica quan l’individu portador del braçalet passa a menys de cinc metres de l’antena activadora. Llavors, o bé salta una alarma, o bé s’activa el tancament de portes per impedir que l’usuari sorti. En el cas que el pacient sortís del recinte, el sistema permetria reconèixer la seva identitat i controlar, en temps real, els seus moviment en un perímetre de 100 metres.

JCM, líders en desenvolupament i innovació tecnològica

L’empresa vigatana JCM Technologies està especialitzada en el disseny, desenvolupament i comercialització de productes i serveis electrònics per a la seguretat i gestió de l’accés a instal·lacions i recintes.

Des de 1983 desenvolupa i comercialitza sistemes de control d’accés i porten a terme íntegrament el procés de desenvolupament. En aquest sentit, és pionera en l’aplicació de tecnologia de codis canviants combinada amb radiofreqüència.

El mans lliures Free TH ideat per JCM Technologies és un dels 290 projectes que ACC1Ó ha recolzat en el marc del programa Innoempresa, dedicat a impulsar projectes en els àmbits de la innovació i la sistematització dels processos d’R+D+i. En total, l’agència ha destinat 8,1 milions d’euros a projectes innovadors de les pimes catalanes durant el 2009 que han generat una inversió de 56 milions d’euros.

Concretament, Free TH ha suposat una inversió de 88.000 euros, dels que ACC1Ó ha subvencionat prop d’un 30%. Actualment aquest sistema s’està aplicant en diversos centres de salut de Vic, Osona, Olot, el País Basc i Andalusia.

Objectiu: potenciar els projectes innovadors de les pimes

El programa Innoempresa és una línia d’ajuts adreçada a les pimes catalanes, amb l’objectiu d’incrementar el nombre de projectes innovadors com a mitjà per augmentar la competitivitat del teixit empresarial de Catalunya.

En aquest sentit, Innoempresa pretén afavorir les relacions entre la petita i mitjana empresa catalana, així com els vincles entre pimes, centres tecnològics i altres organismes de suport.

Per a l’any 2010, l’agència mantindrà la seva aposta per aquesta línia a la que destinarà més de 8 milions d’euros amb l’objectiu de seguir donant suport als projectes d’innovació i internacionalització de l’empresa catalana. La nova convocatòria s’obrirà el proper 25 de gener i les empreses interessades poden obtenir més informació a www.acc10.catCercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats