Seccions

Imatge MenúACCIÓ El Conseller Huguet anuncia la creació d'una àrea d'aterratge tecnològic a l'Índia

dilluns, 1 febrer 2010

Aquesta serà la segona area tecnològica per a pimes catalanes d’alt valor afegit impulsada per ACC1Ó. La primera àrea va ser inaugurada l’any passat a Sant José, (Silicon Valley), a California, on actualment estan implantades, o en proces d’instal·lar-s’hi, quatre empreses.

• La nova area , de la qual s’està estudiant quina en serà la ubicació definitiva, s’impulsarà en col·laboració amb la Cambra de Comerç i l’Ajuntament de Barcelona .

• El conseller ha presidit avui a Nova Delhi un seminari sobre les oportunitat d’inversió a Catalunya, en el qual hi ha participat més de mig centenar d’empreses índies i catalanes. L’objectiu d’aquesta trobada és presentar Catalunya com a porta d’entrada al mercat europeu.

• Aquest matí, el conseller Huguet i la comitiva institucional s’han reunit amb el ministre adjunt de Telecomunicacions i Tecnologia de l’Índia, Sachin Pilot .

Dilluns, 1 de febrer de 2010.– Catalunya disposarà d’una àrea d’aterratge a l’Índia per facilitar la implantació d’empreses catalanes d’alt valor tecnològic. El conseller d’innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguem, ho ha anunciat en el marc del viatge empresarial a l’Índia que està encapçalant aquesta dies, i en el qual avui s’ha celebrat un seminari que presenta Catalunya com a porta d’entrada al mercat europeu per a les empreses asiàtiques.

L’àrea de l’Índia serà la segona d’aquestes característiques impulsades per ACC1Ó, després de la de San José, al Silicon Valley de Califònia, als Estat Units, que va ser inaugurada l’any 2009 i on actualment ja hi estan són implantades, o estan en procés d’instal·lar-s’hi, quatre empreses.

Aquesta àrea tecnològica índia anirà adreçada principalment a afavorir la implantació de pimes catalanes dels sectors biotecnològic i de les Tecnologies de la Informació i Comunicació. La ubicació encara no està decidida.

Catalunya porta d’entrada de les empreses de l’Índia a Europa

El conseller Huguet ha presidit avui a la seu de la principal patronal de la India (FICCI), el seminari Catalonia, a gateway to Europe, on ha tingut lloc una presentació sobre Catalunya. L’objectiu d’aquest seminari, al que han assistit més de mig centenar d’empreses índies i catalanes, és presentar Catalunya com una ubicació estratègica i destacar el dinamisme econòmic, l’entorn altament favorable per a la innovació i la diversificació de la seva industria.

A la trobada també hi ha participat el president del port de Barcelona, Jordi Valls, i el director general del Parc de l’Alba , Miquel Sodupe .

Reunió amb el ministre indi de telecomunicacions

En el decurs de la reunió amb el titular de les telecomunicacions de l’Índia, el conseller s’ha interessat per conèixer de primera mà el sector de les TIC en aquest país i ha traslladat al representat del govern indi l’interès per potenciar les relacions economiques i intensificar la cooperació tecnològica.

Per la seva banda, el ministre indi ha destacat l’oportunitat que suposa el mercat indi per a les empreses catalanes de software, ja que el país treballa actualment per facilitat l’accés a la població, especialment a la rural, a través de programes adaptats a una societat que té un baix índex d’alfabetització, i també per apropar determinats serveis a través de la telefonia mòbil.

En aquest sentit, el conseller Huguet ha animat al representant del govern indi a conèixer l’experiència d’empreses de nova generació catalanes de programari accessible així com de traducció simultània de veu a través de mòbils.

Precisament, el ministre adjunt ha anunciat la seva visita a Catalunya amb motiu del com Mobile World Congres que se celebrarà a Barcelona.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats