Seccions

Imatge MenúACCIÓ ACC1Ó destina 5 milions d’euros per promoure la implantació d’empreses a Parcs Tecnològics de Catalunya

divendres, 5 febrer 2010

• La iniciativa permetrà generar una inversió associada de 8,3 milions d’euros i farà possible la creació i/o manteniment de gairebé 900 llocs de treball.

• L’agència catalana ha posat en marxa aquesta nova línia d’ajuts, a través d’un instrument diferencial de finançament amb condicions preferencials, que donarà suport a 16 empreses tractores.

Barcelona, 5 de febrer de 2010.- ACC1Ó, l’agència de suport a la competitivitat de l’empresa catalana, adscrita al Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, ha destinat 5 milions d’euros per promoure la instal•lació de 16 empreses tractores a un total de 8 Parcs Tecnològics de Catalunya, amb l’objectiu de reforçar el seu posicionament estratègic.

Es tracta d’una línia d’ajuts que s’emmarca dins del Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació i del Pla Estratègic d’ACC1Ó 2009-2013, en concret, en el marc del programa de consolidació dels sistemes territorials d’innovació, a través d’un instrument diferencial de finançament amb condicions preferencials: 0% d’interès, 10 anys d’amortització i 3 anys de carència.

La iniciativa que promou l’agència té com a objectius facilitar la creació d’entorns de competitivitat per incrementar la qualitat de l’entorn i la cooperació empresarial i público-privada; identificar, ordenar i coordinar els agents i els projectes d’innovació del territori que s’alineïn amb l’estratègia d’ACC1Ó; i connectar els parcs tecnològics amb les estratègies de desenvolupament territorial.

Es preveu que la implantació d’aquestes empreses es materialitzi durant el període 2010-2012. La capacitat de lideratge, influència i arrossegament que poden generar sobre d’altres constituirà el veritable efecte tractor que es persegueix amb aquesta actuació. En aquest sentit, la instal·lació d’empreses tractores als Parcs Tecnològics catalans permetrà generar una inversió associada de 8,3 milions d’euros i farà possible la creació i/o manteniment de gairebé 900 llocs de treball.

Enfortiment del teixit empresarial català
Aquesta iniciativa, que constitueix un instrument específic de la política de dinamització de clústers d’ACC1Ó, ha comptat, principalment, amb la participació dels sectors o àmbits tecnològics TIC (56,2%), aeronàutic (12,5%) i biotecnològic (12,5%).

El notable desplegament de Parcs Tecnològics en els darrers anys posa de manifest la necessitat de concentrar en un mateix enclavament físic els diferents agents del sistema ciència-tecnologia-empresa, així com de fomentar el reequilibri territorial. En definitiva, els parcs sorgeixen per explotar economies d’aglomeració.

Enguany, es preveu que la continuïtat d’aquesta línia d’ajuts recolzi nous projectes d’instal·lació d’empreses tractores en Parcs Tecnològics, contribuint així a la innovació, la internacionalització, el desenvolupament socioeconòmic i l’enfortiment del teixit empresarial de Catalunya.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats