Seccions

Imatge MenúACCIÓ ACC1Ó promou la instal·lació de dues empreses al Parc Aeroespacial i de la Mobilitat de Viladecans

dimarts, 2 febrer 2010

• L’agència catalana destinarà un total de 5 milions d’euros a una nova línia d’ajuts amb condicions preferents per promoure la implantació d’un total de 16 empreses als parcs tecnològics de Catalunya.

• Aquesta iniciativa permetrà generar una inversió associada de 8,3 milions d’euros i farà possible la creació i/o manteniment de gairebé 900 llocs de treball arreu del territori català.

Barcelona, 5 de febrer de 2010.- ACC1Ó, l’agència de suport a la competitivitat de l’empresa catalana, adscrita al Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, ha donat suport a la instal·lació de dues empreses tractores al Parc Aeroespacial i de la Mobilitat de Viladecans, amb l’objectiu de reforçar el seu posicionament estratègic.

Mitjançant aquesta iniciativa, ACC1Ó destinarà 5 milions d’euros que faran possible la instal·lació d’un total de 16 empreses a 8 Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya. Aquesta actuació té l’objectiu de facilitar la creació d’entorns de competitivitat per incrementar la qualitat de l’entorn i la cooperació empresarial i público-privada; identificar, ordenar i coordinar els agents i els projectes d’innovació del territori que s’alineïn amb l’estratègia d’ACC1Ó; i connectar els parcs tecnològics amb les estratègies de desenvolupament territorial.

Es preveu que la implantació d’aquestes empreses es materialitzi durant el període 2010-2012. La capacitat de lideratge, influència i arrossegament que poden generar sobre d’altres constituirà el veritable efecte tractor que es persegueix amb aquesta actuació.

Enfortiment del teixit empresarial català
La línia d’ajuts s’emmarca dins del Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació i del Pla Estratègic d’ACC1Ó 2009-2013, en concret, en el programa de consolidació dels sistemes territorials d’innovació.

El notable desplegament de Parcs Tecnològics en els darrers anys posa de manifest la necessitat de concentrar en un mateix enclavament físic els diferents agents del sistema ciència-tecnologia-empresa, així com de fomentar el reequilibri territorial.

Enguany, es preveu que la continuïtat d’aquesta línia d’ajuts recolzi nous projectes d’instal·lació d’empreses tractores en Parcs Tecnològics catalans, contribuint així a la innovació, la internacionalització, el desenvolupament socioeconòmic i l’enfortiment del teixit empresarial de Catalunya.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats