Seccions

Imatge MenúACCIÓ ACC1Ó organitza més de 1.500 entrevistes entre empreses del sector mòbil per fomentar acords tecnològics internacionals

Brokerage Event

dijous, 18 febrer 2010

• El nombre d’empreses participants en aquestes trobades ha augmentat un 25% respecte l’anterior edició de la fira.

• En total, 900 companyies d’arreu del món han participat en les reunions entre oferents i demandants de tecnologia, amb l’objectiu d’iniciar contactes per futurs acords de transferència tecnològica a nivell internacional.

Barcelona, 18 de febrer de 2010.- L’agència catalana ACC1Ó, adscrita al Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, ha organitzat, en el marc del Mobile World Congress, més de 1.500 trobades tecnològiques entre 900 empreses d’arreu del món amb l’objectiu d’impulsar acords de transferència tecnològica a nivell internacional. Aquesta xifra representa un augment del 25% en el nombre de participants respecte l’any passat.

El Pavelló Català ha acollit, per cinquè any consecutiu, aquestes entrevistes conegudes també amb el nom de Brokerage Event. Mitjançant la tasca prèvia d’ACC1Ó, aquestes trobades aconsegueixen posar en contacte l’oferta i la demanda tecnològica d’arreu del món en el marc de la fira més important del sector de les telecomunicacions.

A part de les vuitanta empreses catalanes registrades, han participat empreses d’arreu del món de trenta països (Canadà, Finlàndia, Israel, França, Alemanya, Grècia, India, Itàlia, Nova Zelanda, Noruega, Portugal, Regne Unit…).

Aquesta iniciativa es promou des de la Enterprise Europe Network (EEN), la xarxa pública europea més gran del món, amb l’objectiu de facilitar la transferència tecnològica a nivell internacional. ACC1Ó forma part, des de l’any 1995, d’aquestes xarxes posades en marxa per la Comissió Europea des de la Direcció General d’Empresa i Indústria.

Aquests primers contactes realitzats en el marc del Mobile World Congress son la base per a establir futurs acords de col·laboració o subcontractació entre empreses, centres tecnològics i grups de recerca, a més d’acords de llicència de patents o acords comercials amb assistència tècnica, entre altres.

Impuls a la participació d’empreses catalanes en el 7è Programa Marc

Com a membre de la Xarxa EEN, ACC1Ó ha organitzat una trobada per fomentar la participació de les empreses catalanes al 7è Programa Marc, principal instrument de la Comissió Europea per finançar projectes col·laboratius d'R+D+I.

La sessió, a càrrec del Sr. Luís Rodríguez Roselló, director en funcions de “Converged Networks and Services” de la Comissió Europea, ha donat a conèixer a les empreses assistents l’àrea TIC del 7è Programa Marc i les convocatòries que s’obriran durant aquest any.

Impuls als acords de col·laboració tecnològics entre pimes catalanes, d’Israel i Finlàndia

ACC1Ó també ha organitzat, en el marc del Mobile World Congress, una conferència per tal d’impulsar acords de col·laboració entre pimes innovadores de Catalunya, Finlàndia i Israel a través del Programa EUREKA Eurostars.

Es tracta del primer programa europeu de finançament i suport especialment adreçat a la petita i mitjana empresa, amb l’objectiu de recolzar els seus projectes de recerca i desenvolupament i ajudar-les a competir a nivell internacional.

En aquest sentit, la sessió, en la que han participat una cinquantena d’empreses catalanes, finlandeses i israelites, ha permès afavorir els contactes amb els centres de la xarxa TECNIO del sector mòbil, la xarxa creada per ACC1Ó amb l’objectiu d’acostar la tecnologia a l’empresa a nivell internacional.

Èxit de les empreses catalanes participants al congrés

Les empreses catalanes participants en aquesta edició del Mobile World Congress coincideixen en assenyalar la importància d’aquesta fira que els permet donar a conèixer els seus productes i serveis, fer contactes internacionals i projectar la seva imatge de marca.

Algunes de les empreses presents al Pavelló Català i a l’Innovation Marketplace han realitzat prop de 80 contactes diaris, una xifra superior a la de la darrera edició del Mobile World Congress i que les empreses participants valoren molt positivament.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats