Seccions

Imatge MenúACCIÓ Lleida acull una sessió informativa sobre els serveis d’ACC1Ó per fomentar la innovació i la internacionalització de l’empresa

Fotografia Cicle Lleida

divendres, 5 març 2010

• Al llarg del 2009 l’agència va impulsar a la província de Lleida 347 projectes d’innovació i internacionalització per potenciar el creixement i competitivitat del seu teixit empresarial.

Divendres, 5 de març de 2010.– ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa, organisme adscrit al Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, ha organitzat una sessió informativa a la Cambra de Comerç de Lleida per donar a conèixer als prop de 100 assistents els diferents instruments que l’agència ofereix enguany per estimular la competitivitat de l’empresa catalana en l’actual context econòmic.

Amb l’objectiu de reforçar els serveis de proximitat, ACC1Ó ha potenciat especialment les actuacions d’assessorament i l’atenció personalitzada.

L’agència va impulsar al llarg de 2009 un total de 347 projectes de diferents tipologies a la província de Lleida amb l’objectiu de promoure la innovació i la internacionalització de les empreses de la regió.

Entre els projectes desenvolupats al llarg de 2009 destaquen:

En l’àmbit de la internacionalització, s’han realitzat 186 actuacions de promoció internacional, facilitant així a les empreses de la zona realitzar activitats de prospecció i el coneixement de nous mercats mitjançant l’organització de missions empresarials, visites a fires i certàmens internacionals.

També s’han impulsat 60 actuacions de consolidació que han permès a les empreses obtenir assessorament especialitzat per cobrir necessitats específiques en el seu procés d’internacionalització, així com accedir a finançament per desenvolupar els seus plans de promoció internacional.

Pel que fa als processos d’iniciació a l’exportació, un total de 22 pimes de la comarca han comptat amb serveis d’assessorament per impulsar la promoció dels seus productes en les primeres etapes de penetració en els mercats internacionals. Així mateix, mitjançant la Xarxa de Centres de Promoció de Negocis que ACC1Ó té arreu del món, s’han desenvolupat 33 projectes d’expansió internacional.

En l’àmbit de la innovació, s’han impulsat 27 projectes que han generat una inversió associada superior als 4 milions d’euros.

Amb l’objectiu de millorar les capacitats d’innovació de la província durant l’any 2009 des d’ACC1Ó s’han dut a terme dos projectes d’especial rellevància:

- Suport al clúster d’indústries de bioproductes de la regió, les quals mitjançant processos industrials i biotecnològics transformen la biomassa en bioproductes com els biocombustibles, biomaterials de la construcció, etc.

- Impuls del Parc Científic i Agroalimentari de Gardeny amb la creació d’un pol TIC -en col·laboració amb la Fundació Barcelona Digital-, la incorporació del MAQCENTRE a TECNIO –clúster de maquinària agrícola-, i el suport a la inversió d’empreses d’alta tecnologia mitjançat una línea d’incentius.

Serveis personalitzats i adaptats a necessitats específiques

En l’actual context econòmic, ACC1Ó centra els seus serveis en enfortir l’empresa catalana, acompanyant-la en els processos d’innovació i d’internacionalització, i reforçant els serveis de proximitat. Per aquest motiu, des de l’agència s’ha potenciat l’atenció personalitzada que facilita l’anàlisi i reflexió conjunta.

Prop de 100 empresaris de la zona van assistir ahir a la sessió informativa que va tenir lloc a la Cambra de Comerç, i que va comptar amb la participació del director de Serveis Territorials d’Innovació, Universitats i Empresa de Lleida, el Sr. Vidal Vidal.

Al llarg de la jornada, el director executiu d’ACC1Ó, Jordi Serret, i la gerent d’Orientació i Estratègia Empresarial d’ACC1Ó, Cristina Serradell, van explicar els instruments i serveis que l’agència posa a disposició de les empreses per a l’any 2010 amb l’objectiu d’enfortir la seva competitivitat.

Com a novetat destacada per aquest any, les sessions informatives disposen d’un servei presencial d’atenció personalitzada per respondre a les diferents qüestions plantejades pels assistents de manera individualitzada i amb un espai de networking en forma de Speed Meeting que permet als empresaris ampliar la seva xarxa de contactes, establir sinèrgies i descobrir noves oportunitats de negoci.

Les sessions, iniciades el dia 3 de març, tindran lloc a 16 poblacions catalanes permetent acostar tots aquests serveis a més de 1.500 empreses del territori.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats