Seccions

Imatge MenúACCIÓ ACC1Ó ha impulsat 204 projectes d'innovació i internacionalització al Bages al llarg de 2009

dilluns, 8 març 2010

Manresa acull una sessió informativa sobre els serveis que l'agència ofereix aquest any per potenciar el creixement i competitivitat del seu teixit empresarial.

Dilluns, 8 de març de 2010.- ACC1Ó, l'agència de suport a la competitivitat de l'empresa, adscrita al Departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, ha impulsat al llarg del 2009 204 projectes de diferents tipologies al Bages amb l'objectiu d'impulsar la innovació i la internacionalització de les empreses de la zona.

Entre els projectes desenvolupats al llarg de 2009 destaquen:

En l'àmbit de la internacionalització, s'han realitzat 167 actuacions de promoció internacional, facilitant així a les empreses de la zona realitzar activitats de prospecció i el coneixement de nous mercats mitjançant l'organització de missions empresarials, visites a fires i certàmens internacionals.

També s'han impulsat 24 actuacions de consolidació que han permès a les empreses obtenir assessorament especialitzat per cobrir necessitats específiques en el seu procés d'internacionalització, així com accedir a finançament per desenvolupar els seus plans de promoció internacional.

Pel que fa als processos d'iniciació a l'exportació, un total de 16 pimes de la comarca han comptat amb serveis d'assessorament per impulsar la promoció dels seus productes en les primeres etapes de penetració en els mercats internacionals. Així mateix, mitjançant la Xarxa de Centres de Promoció de Negocis que ACC1Ó té arreu del món, s'han desenvolupat 15 projectes d'expansió internacional.

En l'àmbit de la innovació, s'han aprovat un total de 37 projectes que han generat una inversió associada superior als 11 milions d'euros.

Amb l'objectiu de millorar el sistema i les capacitats d'innovació de la zona es treballa en la creació del sistema territorial d'innovació del Bages amb la finalitat de dissenyar un pla d'accions per valoritzar els actius del territori i crear un entorn d'innovació que permeti desenvolupar nous productes i serveis.

També en aquest sentit ACC1Ó ha donat suport a la construcció del Parc Tecnològic de la Catalunya Central, promogut per la societat público-privada Projectes Territorials del Bages. Aquest parc estarà focalitzat en la fabricació de materials i tecnologies netes "cleantech" i preveu acollir la nova seu del Centre Tecnològic CTM.

Serveis personalitzats i adaptats a necessitats específiques

En l'actual context econòmic, ACC1Ó centra els seus serveis en enfortir l'empresa catalana, acompanyant-la en els processos d'innovació i d'internacionalització, i reforçant els serveis de proximitat. Per aquest motiu, des de l'agència s'ha potenciat l'atenció personalitzada que facilita l'anàlisi i reflexió conjunta.

Al llarg de la jornada, la directora General d'ACC1Ó, Carme Botifoll, i la delegada d'ACC1Ó a les comarques centrals, Montserrat Fontarnau, han explicat els instruments i serveis que l'agència posa a disposició de les empreses per a l'any 2010 amb l'objectiu d'enfortir la seva competitivitat.

Les sessions, iniciades el dia 3 de març, tindran lloc a 16 poblacions catalanes permetent acostar tots aquests serveis a més de 1.500 empreses del territori.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats