Seccions

Imatge MenúACCIÓ ACC1Ó ha impulsat 34 projectes d’innovació i internacionalització al Baix Ebre al llarg de 2009

dilluns, 8 març 2010

• Tortosa acull una sessió informativa sobre els serveis que l’agència ofereix aquest any per potenciar el creixement i la competitivitat del seu teixit empresarial.

Dilluns, 8 de març de 2010.– ACC1Ó, l’agència de suport a la competitivitat de l’empresa catalana, adscrita al Departament, d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, ha impulsat al llarg del 2009 34 projectes de diferents tipologies al Baix Ebre amb l’objectiu d’impulsar la innovació i la internacionalització de les empreses de la zona.

Entre els projectes desenvolupats al llarg de 2009 destaquen:

En l’àmbit de la internacionalització, s’han realitzat 18 actuacions de promoció internacional, facilitant així a les empreses de la zona realitzar activitats de prospecció i el coneixement de nous mercats mitjançant l’organització de missions empresarials, visites a fires i certàmens internacionals.

També s’han impulsat 6 actuacions de consolidació que han permès a les empreses obtenir assessorament especialitzat per cobrir necessitats específiques en el seu procés d’internacionalització, així com accedir a finançament per desenvolupar els seus plans de promoció internacional.

A més, mitjançant la Xarxa de Centres de Promoció de Negocis que ACC1Ó té arreu del món, s’han desenvolupat 2 projectes d’expansió internacional.

En l’àmbit de la innovació, s’han aprovat 3 projectes que han generat una inversió associada superior als 200.000 euros.

A més, amb l’objectiu de millorar el sistema i les capacitats d’innovació de la comarca i per estimular el seu creixement econòmic, ACC1Ó ha posat en marxa el pla de competitivitat del Clúster del moble 2009-2010 per afavorir l’activitat d’aquest sector a Catalunya, amb una dotació pressupostària de 150.000 euros. El pla, impulsat amb la col·laboració del Centre de Difusió Tecnològica de la Fusta i el Moble de Catalunya (CENFIM), beneficiarà a més de 50 empreses del sector del moble català, amb especial incidència a les Terres de l’Ebre.

Serveis personalitzats i adaptats a necessitats específiques

En l’actual context econòmic, ACC1Ó centra els seus serveis en enfortir l’empresa catalana, acompanyant-la en els processos d’innovació i d’internacionalització, i reforçant els serveis de proximitat. Per aquest motiu, des de l’agència s’ha potenciat l’atenció personalitzada que facilita l’anàlisi i reflexió conjunta.

Prop de 60 empresaris de la zona han assistit a la sessió informativa que ha tingut lloc a la Cambra de Comerç de Tortosa, i que ha comptat amb la participació del director de Serveis Territorials d’Innovació, Universitats i Empresa de les Terres de l’Ebre, el Sr. Josep Felip Monclús.

Al llarg de la jornada, la gerent d’Orientació i Estratègia Empresarial d’ACC1Ó, Cristina Serradell, i la delegada de l’agència a les Terres de l’Ebre, Sra. Serrat Ramon, han explicat els instruments i serveis que l’agència posa a disposició de les empreses per a l’any 2010 amb l’objectiu d’enfortir la seva competitivitat.

Com a novetat destacada per aquest any, les sessions informatives disposen d’un servei presencial d’atenció personalitzada per respondre a les diferents qüestions plantejades pels assistents de manera individualitzada i amb un espai de networking en forma de Speed Meeting que permet als empresaris ampliar la seva xarxa de contactes, establir sinèrgies i descobrir noves oportunitats de negoci. Les sessions, iniciades el dia 3 de març, tindran lloc a 16 poblacions catalanes permetent acostar tots aquests serveis a més de 1.500 empreses del territori.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats