Seccions

Imatge MenúACCIÓ ACC1Ó ha impulsat 961 projectes d’innovació i internacionalització al Vallès Occidental al llarg del 2009

Fotografia Cicle Terrassa

dijous, 11 març 2010

• Terrassa acull una sessió informativa sobre els serveis que l’agència ofereix aquest any per potenciar el creixement i la competitivitat del seu teixit empresarial.

Dijous, 11 de març del 2010.– ACC1Ó, l’agència de suport a la competitivitat de l’empresa catalana, adscrita al Departament, d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, durant el 2009 ha impulsat 961 projectes de diferents tipologies al Vallès Occidental amb l’objectiu d’impulsar la innovació i la internacionalització de les empreses de la zona.

En l’àmbit de la internacionalització, durant el 2009 s’han realitzat 525 actuacions de promoció internacional, facilitant així a les empreses de la zona realitzar activitats de prospecció i de coneixement de nous mercats mitjançant l’organització de missions empresarials, visites a fires i certàmens internacionals.

També s’han impulsat 139 actuacions de consolidació, que han permès a les empreses obtenir assessorament especialitzat per cobrir necessitats específiques en el seu procés d’internacionalització, així com accedir a finançament per a desenvolupar els seus plans de promoció internacional.

Pel que fa als processos d’iniciació a l’exportació, un total de 43 pimes de la comarca han comptat amb serveis d’assessorament per impulsar la promoció dels seus productes en les primeres etapes de penetració en els mercats internacionals. Així mateix, mitjançant la Xarxa de Centres de Promoció de Negocis que ACC1Ó té arreu del món, s’han desenvolupat 117 projectes d’expansió internacional.

En l’àmbit de la innovació, s’han aprovat 107 projectes que han generat una inversió associada superior als 34,5 milions d’euros.

Amb l’objectiu de millorar el sistema i les capacitats d’innovació de la zona i la seva àrea d’influència s’ha creat el sistema territorial d’innovació de Terrassa amb la finalitat de dissenyar un pla d’accions per valoritzar els actius del territori i crear un entorn d’innovació que permeti desenvolupar nous productes i serveis i així estimular el seu creixement econòmic.

En aquest sentit, ACC1Ó potencia l’activitat de diferents clústers en l’àmbit de la salut, amb l’objectiu de treballar sinèrgies i potencialitats que ofereix la comarca en l’àmbit sanitari, com és el cas del clúster de base tecnològica del sector de l’òptica i fotònica format per una agrupació d’empreses innovadores (Southerm European Cluster in Photonics and Optics).

A més, s’han definit quatre grups de treball en el Clúster d’eco tecnologia/ eco innovació: eficiència energètica, residus, aigua i mobilitat elèctrica.

També destaquen altres projectes a la comarca, com el del Parc Científic i Tecnològic de Terrassa, un espai d’innovació diferencial que acollirà els principals agents i empreses de referència.

En aquesta mateixa línia, des d’ACC1Ó s’està impulsant la creació d’un pol d’innovació en el sector òptic a partir del CD6, un Centre de la Universitat Politècnica de Catalunya dedicat a la I+D en Enginyeria Òptica.

Serveis personalitzats i adaptats a necessitats específiques

En l’actual context econòmic, ACC1Ó centra els seus serveis en enfortir l’empresa catalana, acompanyant-la en els processos d’innovació i d’internacionalització, i reforçant els serveis de proximitat. Per aquest motiu, des de l’agència s’ha potenciat l’atenció personalitzada que facilita l’anàlisi i reflexió conjunta.

Més de 60 empresaris de la zona han assistit a la sessió informativa que ha tingut lloc a la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa. Al llarg de la jornada, el director Executiu d’ACC1Ó, Jordi Serret, i la gerent d’Orientació i Estratègia Empresarial de l’agència, Cristina Serradell, han explicat els instruments i serveis que l’agència posa a disposició de les empreses per a l’any 2010 amb l’objectiu d’enfortir la seva competitivitat.

Com a novetat destacada per aquest any, les sessions informatives disposen d’un servei presencial d’atenció personalitzada per respondre les diferents qüestions plantejades pels assistents de manera individualitzada, i amb un espai de networking en forma de Speed Meeting, que permet als empresaris ampliar la seva xarxa de contactes, establir sinèrgies i descobrir noves oportunitats de negoci.

Les sessions, iniciades el dia 3 de març, tindran lloc a 16 poblacions catalanes que permetran acostar tots aquests serveis a més de 1.500 empreses del territori.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats