Seccions

Imatge MenúACCIÓ ACC1Ó ha impulsat 116 projectes d’innovació i internacionalització a l’Anoia al llarg del 2009

Fotografia Cicle Igualada

dijous, 11 març 2010

• Igualada acull una sessió informativa sobre els serveis que l’agència ofereix aquest any per potenciar el creixement i la competitivitat del seu teixit empresarial.

Dijous, 11 de març del 2010.– ACC1Ó, l’agència de suport a la competitivitat de l’empresa catalana, adscrita al Departament, d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, durant el 2009 ha impulsat 116 projectes de diferents tipologies a la comarca de l’Anoia amb l’objectiu d’impulsar la innovació i la internacionalització de les empreses de la zona.

En l’àmbit de la internacionalització, durant el 2009 s’han realitzat 60 actuacions de promoció internacional, facilitant així a les empreses de la zona realitzar activitats de prospecció i de coneixement de nous mercats mitjançant l’organització de missions empresarials, visites a fires i certàmens internacionals.

També s’han impulsat 17 actuacions de consolidació, que han permès a les empreses obtenir assessorament especialitzat per cobrir necessitats específiques en el seu procés d’internacionalització, així com accedir a finançament per a desenvolupar els seus plans de promoció internacional.

Pel que fa als processos d’iniciació a l’exportació, un total de 4 pimes de la comarca han comptat amb serveis d’assessorament per impulsar la promoció dels seus productes en les primeres etapes de penetració en els mercats internacionals. Així mateix, mitjançant la Xarxa de Centres de Promoció de Negocis que ACC1Ó té arreu del món, s’han desenvolupat 15 projectes d’expansió internacional.

En l’àmbit de la innovació, s’han aprovat 18 projectes que han generat una inversió associada superior als 5,5 milions d’euros.

Amb l’objectiu de millorar el sistema i les capacitats d’innovació de la comarca ACC1Ó treballa en la dinamització del clúster del gènere de punt i confecció de l’Anoia, un dels més importants de Catalunya. Entre les actuacions dutes a terme destaquen:

Una agrupació d’empreses catalanes amb marca pròpia s’uneixen per vendre els seus excedents a través d’una xarxa de botigues pròpies anomenades “Moltacte”. Els treballadors d’aquesta entitat impulsada per ACC1Ó són disminuïts psíquics, fet que posa de manifest la vessant social del projecte.

Per altra banda, destaca un innovador projecte de Physic Barcelona SL que té l’objectiu de posar en contacte el talent creatiu dels joves dissenyadors amb la capacitat productiva dels tallers tèxtils de Catalunya.

Així mateix, ACC1Ó està donant suport al projecte de col·laboració de Fitex Hong Kong Ltd. i empreses amb marca pròpia del clúster de l’Anoia -i la resta del territori català- per tal de trobar nous proveïdors estratègics a la Xina.

Des de l’agència catalana també s’ha impulsat la creació d’una nova empresa Stich Way fruit de la unió de tres petits tallers de Gènere de Punt. Gràcies a aquest projecte s’ha pogut assumir la contractació de personal i dotar de més valor afegit el seu servei.

A més s’ha impulsat el nucli d’innovació tecnològica de Noves tecnologies en sensors i actuadors per la millora de la separació de residus sòlids on hi participa el centre tecnològic de TECNIO AIICA.

Serveis personalitzats i adaptats a necessitats específiques

En l’actual context econòmic, ACC1Ó centra els seus serveis en enfortir l’empresa catalana, acompanyant-la en els processos d’innovació i d’internacionalització, i reforçant els serveis de proximitat. Per aquest motiu, des de l’agència s’ha potenciat l’atenció personalitzada que facilita l’anàlisi i reflexió conjunta.

Al llarg de la jornada, la delegada d’ACC1Ó a les Comarques Centrals, Montserrat Fontarnau, ha explicat els instruments i serveis que l’agència posa a disposició de les empreses per a l’any 2010 amb l’objectiu d’enfortir la seva competitivitat.

Les sessions, iniciades el dia 3 de març, tindran lloc a 16 poblacions catalanes que permetran acostar tots aquests serveis a més de 1.500 empreses del territori.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats