Seccions

Imatge MenúACCIÓ ACC1Ó ha impulsat 146 projectes d’innovació i internacionalització a Osona al llarg del 2009

divendres, 12 març 2010

• Vic acull una sessió informativa sobre els serveis que l’agència ofereix aquest any per potenciar el creixement i la competitivitat del seu teixit empresarial.

Divendres, 12 de març del 2010.– ACC1Ó, l’agència de suport a la competitivitat de l’empresa catalana, adscrita al Departament, d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, durant el 2009 ha impulsat 146 projectes de diferents tipologies a la comarca d’Osona amb l’objectiu de fomentar la innovació i la internacionalització de les empreses de la zona.

En l’àmbit de la internacionalització
, durant el 2009 s’han realitzat 63 actuacions de promoció internacional, facilitant així a les empreses de la zona realitzar activitats de prospecció i de coneixement de nous mercats mitjançant l’organització de missions empresarials, visites a fires i certàmens internacionals.

També s’han impulsat 32 actuacions de consolidació, que han permès a les empreses obtenir assessorament especialitzat per cobrir necessitats específiques en el seu procés d’internacionalització, així com accedir a finançament per a desenvolupar els seus plans de promoció internacional.

Pel que fa als processos d’iniciació a l’exportació, un total de 9 pimes de la comarca han comptat amb serveis d’assessorament per impulsar la promoció dels seus productes en les primeres etapes de penetració en els mercats internacionals. Així mateix, mitjançant la Xarxa de Centres de Promoció de Negocis que ACC1Ó té arreu del món, s’han desenvolupat 18 projectes d’expansió internacional.

En l’àmbit de la innovació, s’han aprovat 22 projectes que han generat una inversió associada superior als 10 milions d’euros.

Amb l’objectiu d’estimular el creixement econòmic de la zona s’ha creat el sistema territorial d’innovació d’Osona, amb un pla d’accions adreçat a valoritzar els diferents actius del territori.

En aquest sentit, des d’ACC1Ó s’està treballant activament per consolidar la Universitat de Vic com a centre del sistema d’innovació.

Així mateix, destaca el suport a diferents agrupacions empresarials com, per exemple, el Clúster de transformadors del porc –que engloba gairebé la totalitat de la cadena de valor- o el Clúster de llars de foc d’Osona.

Des de l’agència catalana també s’està impulsant l’activitat de dues Associacions d’Empreses Innovadores (AEI): AEI Innovac, formada per 44 pimes del sector carni porcí i 17 institucions d’Osona, la Garrotxa i altres comarques gironines; i AEI Innofoc, creada a partir del clúster integrat per empreses fabricants de llars de foc d’Osona Sud i de la seva àrea d’influència.

Per últim, ACC1Ó dóna suport al projecte “Territoris serens” –poblacions sostenibles que potencien la participació i l’ús de recursos propis- a través dels següents organismes presents a la zona: Institut Municipal de Promoció i Economia de Vic (Impevic), GESTIOMAT, SLM i el Consorci per la promoció de municipis del Lluçanès.

Serveis personalitzats i adaptats a necessitats específiques

En l’actual context econòmic, ACC1Ó centra els seus serveis en enfortir l’empresa catalana, acompanyant-la en els processos d’innovació i d’internacionalització, i reforçant els serveis de proximitat. Per aquest motiu, des de l’agència s’ha potenciat l’atenció personalitzada que facilita l’anàlisi i reflexió conjunta.

Al llarg de la jornada, la delegada d’ACC1Ó a les Comarques Centrals, Montserrat Fontarnau, ha explicat els instruments i serveis que l’agència posa a disposició de les empreses per a l’any 2010 amb l’objectiu d’enfortir la seva competitivitat. Les sessions, iniciades el dia 3 de març, tindran lloc a 16 poblacions catalanes que permetran acostar tots aquests serveis a més de 1.500 empreses del territori.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats