Seccions

Imatge MenúACCIÓ ACC1Ó ha impulsat 384 projectes d’innovació i internacionalització al Baix Llobregat al llarg del 2009

dilluns, 15 març 2010

• Sant Boi de Llobregat acull una sessió informativa sobre els serveis que l’agència ofereix aquest any per potenciar el creixement i la competitivitat del seu teixit empresarial.

Dilluns, 15 de març del 2010.– ACC1Ó, l’agència de suport a la competitivitat de l’empresa catalana, adscrita al Departament, d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, durant el 2009 ha impulsat 384 projectes de diferents tipologies al Baix Llobregat amb l’objectiu de fomentar la innovació i la internacionalització de les empreses de la zona.

En l’àmbit de la internacionalització, durant el 2009 s’han realitzat 222 actuacions de promoció internacional, facilitant així a les empreses de la zona realitzar activitats de prospecció i de coneixement de nous mercats mitjançant l’organització de missions empresarials, visites a fires i certàmens internacionals.

També s’han impulsat 54 actuacions de consolidació, que han permès a les empreses obtenir assessorament especialitzat per cobrir necessitats específiques en el seu procés d’internacionalització, així com accedir a finançament per a desenvolupar els seus plans de promoció internacional.

Pel que fa als processos d’iniciació a l’exportació, un total de 24 pimes de la comarca han comptat amb serveis d’assessorament per impulsar la promoció dels seus productes en les primeres etapes de penetració en els mercats internacionals. Així mateix, mitjançant la Xarxa de Centres de Promoció de Negocis que ACC1Ó té arreu del món, s’han desenvolupat 40 projectes d’expansió internacional.

En l’àmbit de la innovació, s’han aprovat 42 projectes que han generat una inversió associada de prop de 16,5 milions d’euros.

Amb l’objectiu de millorar el sistema i les capacitats d’innovació de la zona s’ha creat el sistema territorial d’innovació del Baix Llobregat, per tal de dissenyar un pla d’accions adreçat a aportar valor al teixit productiu del Delta del Llobregat.

En aquest sentit, des d’ACC1Ó s’han identificat els clústers d’activitat econòmica sobre els quals s’han de focalitzar les principals polítiques d’innovació. Una agrupació territorial constituïda pels municipis de: Castelldefels, Gavà, Viladecans, Sant Boi de Llobregat i El Prat de Llobregat.

Així mateix, l’agència catalana està impulsant l’activitat del clúster de sistemes intel·ligents de suport a la mobilitat a la zona delta del Baix Llobregat (Clúster 6M).

Serveis personalitzats i adaptats a necessitats específiques

En l’actual context econòmic, ACC1Ó centra els seus serveis en enfortir l’empresa catalana, acompanyant-la en els processos d’innovació i d’internacionalització, i reforçant els serveis de proximitat. Per aquest motiu, des de l’agència s’ha potenciat l’atenció personalitzada que facilita l’anàlisi i reflexió conjunta.

Al llarg de la jornada, la gerent d’Orientació i Estratègia Empresarial de l’agència, Cristina Serradell, ha explicat els instruments i serveis que l’agència posa a disposició de les empreses per a l’any 2010 amb l’objectiu d’enfortir la seva competitivitat.

Les sessions, iniciades el dia 3 de març, tindran lloc a 16 poblacions catalanes que permetran acostar tots aquests serveis a més de 1.500 empreses del territori.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats