Seccions

Imatge MenúACCIÓ ACC1Ó ha impulsat 66 projectes d’innovació i internacionalització a la Garrotxa al llarg del 2009

dimecres, 17 març 2010

• Olot acull una sessió informativa sobre els serveis que l’agència ofereix aquest any per potenciar el creixement i la competitivitat del seu teixit empresarial.

Dimecres, 17 de març del 2010.– ACC1Ó, l’agència de suport a la competitivitat de l’empresa catalana, adscrita al Departament, d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, durant el 2009 ha impulsat 66 projectes de diferents tipologies a la Garrotxa amb l’objectiu de fomentar la innovació i la internacionalització de les empreses de la zona.

En l’àmbit de la internacionalització, durant el 2009 s’han realitzat 38 actuacions de promoció internacional, facilitant així a les empreses de la zona realitzar activitats de prospecció i de coneixement de nous mercats mitjançant l’organització de missions empresarials, visites a fires i certàmens internacionals.

També s’han impulsat 17 actuacions de consolidació, que han permès a les empreses obtenir assessorament especialitzat per cobrir necessitats específiques en el seu procés d’internacionalització, així com accedir a finançament per a desenvolupar els seus plans de promoció internacional.

Pel que fa als processos d’iniciació a l’exportació, un total de 4 pimes de la comarca han comptat amb serveis d’assessorament per impulsar la promoció dels seus productes en les primeres etapes de penetració en els mercats internacionals. Així mateix, mitjançant la Xarxa de Centres de Promoció de Negocis que ACC1Ó té arreu del món, s’han desenvolupat 2 projectes d’expansió internacional.

En l’àmbit de la innovació, s’han aprovat 5 projectes que han generat una inversió associada de més de 765.000 euros.

Amb l’objectiu de millorar el sistema i les capacitats d’innovació de la Garrtoxa, des d’ACC1Ó s’està impulsant l’activitat de l’Associació d’Empreses Innovadores Innovac, formada per 44 pimes del sector carni porcí i 17 institucions d’Osona, la Garrotxa i altres comarques gironines.

Així mateix, destaca el suport del departament d’innovació d’ACC1Ó a diferents empreses de la comarca a través de dos tipus d’ajuts concedits al llarg dels anys 2008 i 2009 : subvencions per al desenvolupament de Noves Oportunitats de Negoci (NON) adreçades a facilitar el procés de canvi en el model empresarial i en la base competitiva de l’empresa; Ajuts Innoempresa per a projectes que comportin una millora significativa d’un producte, servei, procés o mètode, i que aportin avantatges competitives en l’àmbit de la innovació.

Serveis personalitzats i adaptats a necessitats específiques

En l’actual context econòmic, ACC1Ó centra els seus serveis en enfortir l’empresa catalana, acompanyant-la en els processos d’innovació i d’internacionalització, i reforçant els serveis de proximitat. Per aquest motiu, des de l’agència s’ha potenciat l’atenció personalitzada que facilita l’anàlisi i reflexió conjunta.

Al llarg de la jornada, que ha tingut lloc a l’ Institut de Promoció Econòmica de la Ciutat (IMPC), el delegat a Girona d’ACC1Ó, Sr. Ferran Rodero, ha explicat els instruments i serveis que l’agència posa a disposició de les empreses per a l’any 2010 amb l’objectiu d’enfortir la seva competitivitat.

Les sessions, iniciades el dia 3 de març, tindran lloc a 16 poblacions catalanes que permetran acostar tots aquests serveis a més de 1.500 empreses del territori.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats