Seccions

Imatge MenúACCIÓ ACC1Ó ha impulsat 84 projectes d’innovació i internacionalització al Baix Camp al llarg del 2009

dijous, 18 març 2010

• Reus acull una sessió informativa sobre els serveis que l’agència ofereix aquest any per potenciar el creixement i la competitivitat del seu teixit empresarial.

Dijous, 18 de març del 2010.– ACC1Ó, l’agència de suport a la competitivitat de l’empresa catalana, adscrita al Departament, d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, durant el 2009 ha impulsat 84 projectes de diferents tipologies al Baix Camp amb l’objectiu de fomentar la innovació i la internacionalització de les empreses de la zona.

En l’àmbit de la internacionalització, destaquen la realització de 56 actuacions de promoció internacional, facilitant així a les empreses de la zona realitzar activitats de prospecció i de coneixement de nous mercats mitjançant l’organització de missions empresarials, visites a fires i certàmens internacionals.

A més s’han impulsat 10 actuacions de consolidació, que han permès a les empreses obtenir assessorament especialitzat per cobrir necessitats específiques en el seu procés d’internacionalització, així com accedir a finançament per a desenvolupar els seus plans de promoció internacional.

En l’àmbit de la innovació, s’han aprovat 4 projectes que han generat una inversió associada de prop d’un milió d’euros.

Amb l’objectiu de millorar el sistema i les capacitats d’innovació del Camp de Tarragona s’ha dissenyat un pla d’accions per estimular el creixement econòmic de la zona.

En aquest sentit, s’està impulsant el desenvolupament d’un pol d’innovació de referència en l’àmbit de l’alimentació i nutrició, partint del Centre Tecnològic de Nutrició i Salut (CTNS) en l’entorn del Parc Tecnològic del Camp (Tecnoparc de Reus).

Així mateix, l’agència catalana està donant suport al Clúster d’alimentació funcional dins del projecte de coordinació de clústers alimentaris de Catalunya: empreses del sector gourmet, indústria auxiliar de l’alimentació, gastronomia industrial, Foodservice, i productors de vins i caves.

Serveis personalitzats i adaptats a necessitats específiques

En l’actual context econòmic, ACC1Ó centra els seus serveis en enfortir l’empresa catalana, acompanyant-la en els processos d’innovació i d’internacionalització, i reforçant els serveis de proximitat. Per aquest motiu, des de l’agència s’ha potenciat l’atenció personalitzada que facilita l’anàlisi i reflexió conjunta.

Al llarg de la jornada que ha tingut lloc a la Cambra de Comerç de Reus, la delegada a Tarragona d’ACC1Ó, Sra. Mònica Boquera, ha explicat els instruments i serveis que l’agència posa a disposició de les empreses per a l’any 2010 amb l’objectiu d’enfortir la seva competitivitat.

Les sessions, iniciades el dia 3 de març, tindran lloc a 16 poblacions catalanes que permetran acostar tots aquests serveis a més de 1.500 empreses del territori.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats