Seccions

Imatge MenúACCIÓ ACC1Ó ha impulsat 298 projectes d’innovació i internacionalització al Vallès Oriental al llarg del 2009

dimecres, 24 març 2010

Granollers acull una sessió informativa sobre els serveis que l’agència ofereix aquest any per potenciar el creixement i la competitivitat del seu teixit empresarial.

Dimecres, 24 de març del 2010.– ACC1Ó, l’agència de suport a la competitivitat de l’empresa catalana, adscrita al Departament, d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, durant el 2009 ha impulsat 298 projectes de diferents tipologies al Vallès Oriental amb l’objectiu de fomentar la innovació i la internacionalització de les empreses de la zona.

En l’àmbit de la internacionalització, durant el 2009 s’han realitzat 157 actuacions de promoció internacional, facilitant així a les empreses de la zona realitzar activitats de prospecció i de coneixement de nous mercats mitjançant l’organització de missions empresarials, visites a fires i certàmens internacionals.

També s’han impulsat 59 actuacions de consolidació, que han permès a les empreses obtenir assessorament especialitzat per cobrir necessitats específiques en el seu procés d’internacionalització, així com accedir a finançament per a desenvolupar els seus plans de promoció internacional.

Pel que fa als processos d’iniciació a l’exportació, un total de 26 pimes de la comarca han comptat amb serveis d’assessorament per impulsar la promoció dels seus productes en les primeres etapes de penetració en els mercats internacionals. Així mateix, mitjançant la Xarxa de Centres de Promoció de Negocis que ACC1Ó té arreu del món, s’han desenvolupat 21 projectes d’expansió internacional.

En l’àmbit de la innovació, s’han aprovat 35 projectes que han generat una inversió associada de més de 9 milions d’euros.

Amb l’objectiu de millorar el sistema i les capacitats d’innovació del Vallès Oriental s’ha dissenyat un pla d’accions per estimular el creixement econòmic de la zona.

En aquest sentit, des de l’agència s’està impulsant l’activitat de dos clústers especialment rellevants: el Clúster de l’Alimentació i el de l’Hàbitat. El sector de l’alimentació actualment constitueix l’activitat fonamental de la comarca, amb un volum de negoci de més de 3.000 milions d’euros i més de 120 empreses implicades. En aquest sector, el pla de suport d’ACC1Ó preveu actuacions específiques per reforçar la industria de producte ecològic del Vallès Oriental i potenciar projectes de R+D.

El Clúster de l’Hàbitat també ocupa una posició destacada amb una facturació total per sobre dels 1.000 milions d’euros, i més de 60 empreses de diferents segments relacionats com el moble, la il·luminació o el tèxtil llar. En aquest cas, el pla contempla incentivar la col·laboració en l’accés a nous mercats d’interès, així com la contractació de dissenyadors.

Serveis personalitzats i adaptats a necessitats específiques

En l’actual context econòmic, ACC1Ó centra els seus serveis en enfortir l’empresa catalana, acompanyant-la en els processos d’innovació i d’internacionalització, i reforçant els serveis de proximitat. Per aquest motiu, des de l’agència s’ha potenciat l’atenció personalitzada que facilita l’anàlisi i reflexió conjunta.

Al llarg de la jornada, que ha tingut lloc al Centre Tecnològic i Universitari de Granollers, la gerent d’Orientació i Estratègia Empresarial, Cristina Serradell, ha explicat els instruments i serveis que l’agència posa a disposició de les empreses per a l’any 2010 amb l’objectiu d’enfortir la seva competitivitat.

Les sessions, iniciades el dia 3 de març, tindran lloc a 16 poblacions catalanes que permetran acostar tots aquests serveis a més de 1.500 empreses del territori.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats