Seccions

Imatge MenúACCIÓ ACC1Ó ha impulsat 173 projectes d’innovació i internacionalització al Maresme al llarg del 2009

dijous, 25 març 2010

• Mataró acull una sessió informativa sobre els serveis que l’agència ofereix aquest any per potenciar el creixement i la competitivitat del seu teixit empresarial.

Dijous, 25 de març del 2010.– ACC1Ó, l’agència de suport a la competitivitat de l’empresa catalana, adscrita al Departament, d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, durant el 2009 ha impulsat 173 projectes de diferents tipologies al Maresme amb l’objectiu de fomentar la innovació i la internacionalització de les empreses de la zona.

En l’àmbit de la internacionalització, durant el 2009 s’han realitzat 87 actuacions de promoció internacional, facilitant així a les empreses de la zona realitzar activitats de prospecció i de coneixement de nous mercats mitjançant l’organització de missions empresarials, visites a fires i certàmens internacionals.

També s’han impulsat 16 actuacions de consolidació, que han permès a les empreses obtenir assessorament especialitzat per cobrir necessitats específiques en el seu procés d’internacionalització, així com accedir a finançament per a desenvolupar els seus plans de promoció internacional.

Pel que fa als processos d’iniciació a l’exportació, un total de 18 pimes de la comarca han comptat amb serveis d’assessorament per impulsar la promoció dels seus productes en les primeres etapes de penetració en els mercats internacionals. Així mateix, mitjançant la Xarxa de Centres de Promoció de Negocis que ACC1Ó té arreu del món, s’han desenvolupat 28 projectes d’expansió internacional.

En l’àmbit de la innovació, s’han aprovat 21 projectes que han generat una inversió associada de més de 6 milions d’euros.

Amb l’objectiu de millorar el sistema i les capacitats d’innovació del Maresme, des d’ACC1Ó s’està impulsant l’activitat a la comarca a través de dos agents dinamitzadors: el centre tecnològic de serveis d’R+D CETEMMSA i l’Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM) de Mataró.

L’agència catalana també col·labora potenciant la innovació a través dels membres de la xarxa TECNIO: Fundació TCM Audiovisual i CETEMMSA, el centre avançat dinamitzador del clúster del gènere de punt del Maresme.

Així mateix, destaca el suport del departament d’innovació d’ACC1Ó al Parc tecnològic Tecnocampus Mataró-Maresme, focalitzat en TiC’s aplicades a l’àmbit de la salut i el benestar.

Serveis personalitzats i adaptats a necessitats específiques

En l’actual context econòmic, ACC1Ó centra els seus serveis en enfortir l’empresa catalana, acompanyant-la en els processos d’innovació i d’internacionalització, i reforçant els serveis de proximitat. Per aquest motiu, des de l’agència s’ha potenciat l’atenció personalitzada que facilita l’anàlisi i reflexió conjunta.

Al llarg de la jornada, que ha tingut lloc a l’ Institut Municipal de Promoció Econòmica de la Ciutat (IMPEM), el cap d’Informació i Orientació Empresarial, Sr. Jordi Castells, ha explicat els instruments i serveis que l’agència posa a disposició de les empreses per a l’any 2010 amb l’objectiu d’enfortir la seva competitivitat.

Les sessions, iniciades el dia 3 de març, tenen lloc a 16 poblacions catalanes que permetran acostar tots aquests serveis a més de 1.500 empreses del territori.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats