Seccions

Imatge MenúACCIÓ ACC1Ó ha impulsat 36 projectes d’innovació i internacionalització a l’Alt Camp al llarg del 2009

dijous, 25 març 2010

• Valls acull una sessió informativa sobre els serveis que l’agència ofereix aquest any per potenciar el creixement i la competitivitat del seu teixit empresarial.

Dijous, 25 de març del 2010.– ACC1Ó, l’agència de suport a la competitivitat de l’empresa catalana, adscrita al Departament, d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, durant el 2009 ha impulsat 36 projectes de diferents tipologies a l’Alt Camp amb l’objectiu de fomentar la innovació i la internacionalització de les empreses de la zona.

En l’àmbit de la internacionalització, durant el 2009 s’han realitzat 18 actuacions de promoció internacional, facilitant així a les empreses de la zona realitzar activitats de prospecció i de coneixement de nous mercats mitjançant l’organització de missions empresarials, visites a fires i certàmens internacionals.

També s’han impulsat 5 actuacions de consolidació, que han permès a les empreses obtenir assessorament especialitzat per cobrir necessitats específiques en el seu procés d’internacionalització, així com accedir a finançament per a desenvolupar els seus plans de promoció internacional.

Pel que fa als processos d’iniciació a l’exportació, un total de 5 pimes de la comarca han comptat amb serveis d’assessorament per impulsar la promoció dels seus productes en les primeres etapes de penetració en els mercats internacionals. Així mateix, mitjançant la Xarxa de Centres de Promoció de Negocis que ACC1Ó té arreu del món, s’ha desenvolupat un projecte d’expansió internacional.

En l’àmbit de la innovació, s’han aprovat 7 projectes que han generat una inversió associada de més de mig milió d’euros.

Amb l’objectiu de millorar el sistema i les capacitats d’innovació de l’Alt Camp per estimular el seu creixement econòmic des d’ACC1Ó s’ha dissenyat un pla d’accions específic.

La Cambra de Comerç de Valls lidera, juntament amb les cambres de Tarragona i Reus, els projectes transformadors que es porten a terme al Camp de Tarragona.

En aquest sentit, s’han dut a terme dos projectes d’especial rellevància:

- El desenvolupament d’un pol d’innovació de referència de la indústria química basat en la col·laboració entre el Centre Tecnològic de la Química de Catalunya (CTQC) i l’Institut Català d’investigació Química (ICIQ) en l’entorn del Parc Científic i Tecnològic de Tarragona.

- Creació d’un pol d’innovació en l’àmbit de l’alimentació i nutrició al voltant del Centre Tecnològic de Nutrició i Salut (CTNS) de Reus.

Serveis personalitzats i adaptats a necessitats específiques

En l’actual context econòmic, ACC1Ó centra els seus serveis en enfortir l’empresa catalana, acompanyant-la en els processos d’innovació i d’internacionalització, i reforçant els serveis de proximitat. Per aquest motiu, des de l’agència s’ha potenciat l’atenció personalitzada que facilita l’anàlisi i reflexió conjunta.

Al llarg de la jornada, que ha tingut lloc a la Cambra de Comerç de Valls, la delegada a Tarragona d’ACC1Ó, Sra. Mònica Boquera, ha explicat els instruments i serveis que l’agència posa a disposició de les empreses per a l’any 2010 amb l’objectiu d’enfortir la seva competitivitat.

Les sessions, iniciades el dia 3 de març, tenen lloc a 16 poblacions catalanes que permetran acostar tots aquests serveis a més de 1.500 empreses del territori.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats