Seccions

Imatge MenúACCIÓ Més de 400 empreses participen en el programa impulsat per ACC1Ó a Alimentària per fomentar les oportunitats de negoci

divendres, 26 març 2010

La primera edició de l’Alimentària 2010 Brokerage Event acull centenars d’entrevistes entre entitats amb l’objectiu de trobar socis comercials i tecnològics europeus.

Els directors dels Centres de Promoció de Negocis d’ACC1Ó han assessorat empreses in situ sobre les oportunitats comercials en els mercats alimentaris més importants del món.

La conferència “Funding International R&D Projects” ha donat a conèixer projectes catalans d’R+D, a més de diferents oportunitats de finançament a nivell europeu i internacional.

Barcelona, 26 de març de 2010.– Més de 400 empreses catalanes han participat aquesta setmana al programa d’activitats dissenyat per ACC1Ó, l’agència de suport a la competitivitat de l’empresa catalana adscrita al Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, dins el marc de la fira Alimentària amb l’objectiu d’apropar-les a noves oportunitats de negoci al món.

Una de les activitats estrella ha estat la primera edició de l’Alimentària 2010 Brokerage Event, celebrat el 23 i 24 de març, que ha comptat amb 430 entrevistes entre més de 200 empreses, centres tecnològics i universitats de deu països europeus. Els contactes, promoguts des de l’ACC1Ó- Enterprise Europe Network Catalonia, s’han fet amb l’objectiu de trobar socis comercials i tecnològics europeus.

A més, els directors dels Centres de Promoció de Negocis (CPNs) d’ACC1Ó han mantingut durant el 25 i 26 de març prop de 100 entrevistes amb empresaris catalans per assessorar-los en els seus projectes d’introducció als mercats exteriors de Japó, Alemanya, Golf Pèrsic, Sud-Àfrica, Àustria, Suïssa, Austràlia, Nova Zelanda, Canadà, Taiwan, Xina (Hong Kong), Regne Unit, Irlanda, França, els Emirats Àrabs i els Estats Units.

El sector on s’han detectat més oportunitats de negoci ha estat el gourmet, seguit pel del vi i cava, els productes ecològics i biològics, els embotits halal, els ingredients, additius i preparats, i la fruita dolça.

A banda, un grup de centres tecnològics consolidats dins el sector de l’alimentació que formen part de TECNIO han presentat les seves últimes novetats a l’estand d’ACC1Ó a empreses interessades en trobar un aliat tecnològic per desenvolupar projectes d'R+D i d'innovació. TECNIO és una xarxa creada per ACC1Ó que agrupa més de 100 agents especialitzats del sistema de transferència tecnològica de Catalunya, i que potencia la tecnologia de frontera, la innovació empresarial i l’excel·lència per tal d’impulsar la competitivitat i la generació de valor per a les empreses.

Dins el mateix programa d’activitats d’ACC1Ó, més de 80 persones han assistit a la conferència “Funding International R&D Projects”, organitzada amb l’objectiu de fomentar la participació de les empreses catalanes al 7è Programa Marc de Recerca i Desenvolupament. A la trobada s’han donat a conèixer diferents oportunitats de finançament de projectes d’R+D del sector de l’alimentació a nivell europeu i internacional. A més, 10 entitats catalanes (empreses i agents TECNIO) han presentat els seus projectes amb l’objectiu de trobar futurs socis.

La conferència ha comptat amb la participació de Dirk Pottier, Scientific Officer de la Comissió Europea, que posteriorment s’ha reunit amb entitats catalanes per revisar i contrastar idees de projecte per ser presentades a les properes convocatòries de l'àrea KBBE (Agricultura, Pesca, Alimentació i Biotecnologia) del 7è Programa Marc.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats