Seccions

Imatge MenúACCIÓ ACC1Ó destina 4 milions d’euros a l’impuls de projectes de noves empreses de base tecnològica

dilluns, 29 març 2010

• L’agència catalana impulsa els nous préstecs NEBT adreçats a empreses de base tecnològica de recent creació amb l’objectiu de consolidar el seu projecte empresarial.

• Un total de 23 empreses catalanes d’aquestes característiques ja s’han acollit a les dues convocatòries de la línia que desenvolupa ACC1Ó.


Barcelona, 29 de març de 2010.- ACC1Ó, l’agència de suport a la competitivitat de l’empresa catalana, adscrita al Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, ha atorgat préstecs per valor de 4 milions d’euros a la promoció de projectes de 23 empreses catalanes de base tecnològica a través de la nova línia NEBT.

L’objectiu d’aquesta línia, que mobilitzarà més de 8 milions d’euros, és la concessió de préstecs a empreses de base tecnològica de recent creació amb l’objectiu de consolidar el seu projecte empresarial. En aquest sentit, es considera projecte de base tecnològica el que compta amb un component tecnològic diferencial com a base fonamental del seu model de negoci.

La creació d’aquest tipus d’empreses és un procés força complex, amb dificultats de coordinació entre els agents implicats, i que, a més, comporta un gran risc i incertesa pel fet de localitzar-se en sectors emergents. Aquestes característiques dificulten la fluïdesa de la transformació dels projectes tecnològics en projectes empresarials viables.

Per aquest motiu, l’agència catalana impulsa per primera vegada els préstecs NEBT, per tal de fomentar una cultura innovadora i d’incentivar i facilitar la creació i el desenvolupament d’aquestes noves iniciatives empresarials. D’aquesta manera, ACC1Ó participa en la transmissió de la innovació i el coneixement tecnològic al teixit productiu, la generació de llocs de treball d’alta qualificació i la dinamització de l’economia catalana.

4 milions d’euros repartits en dues convocatòries

En la primera convocatòria durant el 2009 dels préstecs NEBT s’hi han presentat un total de 35 empreses catalanes de base tecnològica, de les quals 9 s’han pogut beneficiar de la línia d’ajuts. En la segona convocatòria han estat 54 les empreses que s’hi ha presentat, i 14 les beneficiàries. El pressupost total d’aquesta línia d’ajuts és de 4 milions d’euros.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats