Seccions

Imatge MenúACCIÓ ACC1Ó ha impulsat 506 projectes d’innovació i internacionalització a Girona al llarg de 2009

dimecres, 31 març 2010

• Girona acull una sessió informativa sobre els serveis que l’agència ofereix aquest any per potenciar el creixement i la competitivitat del seu teixit empresarial.

Dimecres, 31 de març de 2010.– ACC1Ó, l’agència de suport a la competitivitat de l’empresa catalana, adscrita al Departament, d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, ha impulsat al llarg del 2009 506 projectes de diferents tipologies a la província de Girona amb l’objectiu d’impulsar la innovació i la internacionalització de les empreses de la zona.

 Entre els projectes desenvolupats al llarg de 2009 destaquen:

En l’àmbit de la internacionalització
, s’han realitzat 254 actuacions de promoció internacional, facilitant així a les empreses de la zona realitzar activitats de prospecció i el coneixement de nous mercats mitjançant l’organització de missions empresarials, visites a fires i certàmens internacionals.

També s’han impulsat 115 actuacions de consolidació que han permès a les empreses obtenir assessorament especialitzat per cobrir necessitats específiques en el seu procés d’internacionalització, així com accedir a finançament per desenvolupar els seus plans de promoció internacional.

Pel que fa als processos d’iniciació a l’exportació, un total de 28 pimes de la comarca han comptat amb serveis d’assessorament per impulsar la promoció dels seus productes en les primeres etapes de penetració en els mercats internacionals. Així mateix, mitjançant la Xarxa de Centres de Promoció de Negocis que ACC1Ó té arreu del món, s’han desenvolupat 24 projectes d’expansió internacional.

En l’àmbit de la innovació, s’han aprovat 64 projectes que han generat una inversió associada superior als 18 milions d’euros.

Amb l’objectiu de millorar el sistema i les capacitats d’innovació de la zona es treballa en el Sistema Territorial d’Innovació de la Selva amb la finalitat de dissenyar un pla d’accions per valoritzar els actius del territori i crear un entorn d’innovació que permeti desenvolupar nous productes i serveis i així estimular el seu creixement econòmic.

També en aquest àmbit ACC1Ó ha impulsat actuacions per millorar la competitivitat del Clúster de gastronomia industrial liderat des de la Selva, que agrupa empreses del sector gastronòmic, de la industria alimentària i turisme.

A més l’agència dóna suport continuat a l’execució d’iniciatives destinades a afavorir el canvi estratègic i la major competitivitat de les empreses que constitueixen el Clúster metall-mecànic del Ripollès i el Clúster de la filatura del cotó de la Garrotxa.

Serveis personalitzats i adaptats a necessitats específiques

En l’actual context econòmic, ACC1Ó centra els seus serveis en enfortir l’empresa catalana, acompanyant-la en els processos d’innovació i d’internacionalització, i reforçant els serveis de proximitat. Per aquest motiu, des de l’agència s’ha potenciat l’atenció personalitzada que facilita l’anàlisi i reflexió conjunta.

Prop de 130 empresaris de la zona han assistit a la sessió informativa que ha tingut lloc a l’auditori del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, i que ha comptat amb la participació del director de Serveis Territorials d’Innovació, Universitats i Empresa de la província, el Sr. David Mascort.

Al llarg de la jornada el delegat de l’agència a Girona, Sr. Ferran Rodero, ha explicat els instruments i serveis que l’agència posa a disposició de les empreses per a l’any 2010 amb l’objectiu d’enfortir la seva competitivitat.

Com a novetat destacada per aquest any, les sessions informatives disposen d’un servei presencial d’atenció personalitzada per respondre a les diferents qüestions plantejades pels assistents de manera individualitzada i amb un espai de networking en forma de Speed Meeting que permet als empresaris ampliar la seva xarxa de contactes, establir sinèrgies i descobrir noves oportunitats de negoci.

Les sessions, iniciades el dia 3 de març, han tingut lloc a 16 poblacions catalanes permetent acostar tots aquests serveis a més de 1.500 empreses del territori.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats