Seccions

Imatge MenúACCIÓ ACC1Ó finançarà vuit projectes de desenvolupament tecnològic destinats a millorar el benestar de les persones

dimecres, 7 abril 2010

• En el marc de la iniciativa comunitària INTERREG IV C, l’agència de suport a la competitivitat i la innovació aportarà un 75% del finançament necessari per a desenvolupar aquests projectes, centrats en els àmbits de les TIC, l’alimentació funcional i la creació de nous materials.

• La jornada de formació per a les entitats europees que lideren aquests projectes, organitzada per ACC1Ó, té lloc avui i demà a Barcelona.


Barcelona, 8 d’abril de 2010.- ACC1Ó, l’agència de suport a la competitivitat de l’empresa catalana, adscrita al Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, finançarà vuit projectes col·laboratius de desenvolupament tecnològic en el marc del programa Innovation 4 Welfare i amb el cofinançament de la iniciativa europea de cooperació interregional INTERREG IV C (FEDER).

Es tracta de vuit projectes innovadors i amb un alt impacte sobre la millora del benestar de les persones, que implementaran entitats de recerca i centres tecnològics de sis regions europees: Llombardia, Noord-Brabant, South-West Bohemia, regió de Tartu, Upper Austria i Catalunya.

ACC1Ó –amb el cofinançament comunitari- subvencionarà un 75% del cost total d’aquests projectes, emmarcats en els següents àmbits tecnològics: noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), alimentació funcional i creació de nous materials. La jornada de formació per a les entitats que lideren aquests projectes es celebra avui i demà a l’Hotel Gallery de Barcelona, i té l’objectiu de transmetre les indicacions europees sobre la gestió tècnica i financera del projecte i, a més, realitzar la signatura formal dels contractes.

Amb un pressupost global de 3,1 milions d’euros, els projectes es desenvoluparan a partir del mes de maig de 2010 i tindran una durada màxima d’un any i mig. Els projectes es centraran en el desenvolupament d’aplicacions, productes i serveis que contribuiran a la millora del benestar de les persones en les àrees de teleassistència, seguretat laboral, noves tècniques de rehabilitació de pacients crònics o innovadors sistemes de gestió sanitària.

Catalunya ha estat la regió que ha obtingut els millors resultats en la convocatòria d’ajudes de l’actual programa Innovation 4 Welfare. D’aquesta forma, sis dels projectes aprovats compten amb participació catalana i tres, amb lideratge de Catalunya.

D’aquests participants a nivell català, cinc són agents TECNIO: Barcelona Digital, CETEMMSA, NUTREN (UdLI), CDEI (UPC) i el Servei Veterinari de Genètica Molecular (UAB). Les altres entitats catalanes que han aconseguit finançament són: Institut Guttmann, Fundació TIC Salut, CERPIE (UPC) i Fundació Sociosanitària de Manresa.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats