Seccions

Imatge MenúACCIÓ Sis empreses catalanes desenvoluparan una motocicleta urbana sostenible amb el suport

Mius

dimecres, 14 abril 2010

• L’agència catalana impulsa un ambiciós projecte destinat a crear una nova motocicleta elèctrica fiable i robusta, amb un baix manteniment i zero emissions.

• El projecte denominat Mobilitat Individual Urbana Sostenible (MIUS) s’engloba dins la línia d’ajuts d’ACC1Ó de Nuclis cooperatius d’alta tecnologia, amb una aportació total de 800.000 euros i és un dels projectes transformadors del clúster de fabricants i proveïdors de motocicletes de Catalunya.

Barcelona, 14 d’abril del 2010.- ACC1Ó, l’agència de suport a la competitivitat de l’empresa catalana, adscrita al Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, impulsa el desenvolupament del projecte Mobilitat Individual Urbana Sostenible, adreçat a disminuir la contaminació ambiental i solucionar els problemes de mobilitat individual a les ciutats.

Sota les sigles MIUS es porta a terme un treball cooperatiu entre sis empreses catalanes punteres en el segment de les dues rodes, membres del Clúster de fabricants i proveïdors de motocicletes de Catalunya, amb l’objectiu de crear un vehicle urbà elèctric de zero emissions, fiable i senzill d’utilitzar, amb mínimes necessitats de manteniment.

Aquest innovador projecte implicarà una redefinició del negoci dels fabricants de motocicletes fent més complexa la cadena de valor, millorant els serveis oferts, la gestió d’aparcaments i del tràfic urbà, etc. Es tracta d’un revolucionari sistema de mobilitat sostenible basat en un concepte exportable a la resta de grans metròpolis mundials.

Per assolir aquesta fita en els propers 12 mesos sis firmes especialistes en el sector, totes elles integrants del teixit empresarial català, posaran al servei del projecte MIUS la seva experiència i capacitats d’innovació tecnològica. Fer realitat MIUS implicarà un cost total superior als dos milions d’euros –amb el cofinançament del fons europeu FEDER-, dels quals s’aportaran fins 800.000 euros dins la línia d’ajuts d’ACC1Ó de Nuclis Cooperatius d’alta tecnologia d’R+D.

Aquest nucli cooperatiu està integrat per sis empreses que avui s’han reunit a la seu d’ACC1Ó, a Barcelona, per signar el conveni de col·laboració que permetrà establir sinèrgies entre les diferents companyies del Clúster de fabricants i proveïdors de motocicletes i que servirà per potenciar la seva competitivitat mitjançant la recerca i innovació.

A l’acte han participat representants de tots els agents implicats: Carme Botifoll, Directora General d’ACC1Ó, Xavier Ferràs, Director d’Innovació Empresarial d’ACC1Ó; Jordi Riera, per part de RIEJU, conegut fabricant de motocicletes i ciclomotors que lidera el projecte; Josep Losantos, de l’empresa d’enginyeria especialitzada en el disseny de motocicletes ARIANETECH INGENIERIA; Carlos Juan, del fabricant del cables de comandament i sistemes de frenada JJUAN; Carles Guilera, del fabricant de components electrònics GUILERA; Santiago Abad i Raúl Civico, de l’empresa de benchmarking i enginyeria BEON AUTOMOTIVE; i Jorge Estallo, del fabricant de bastidors de motocicleta ADVANCED FRAME TECHNOLOGY.
ACC1Ó dinamitza el clúster de fabricants i proveïdors de motocicletes de Catalunya des del 2007.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats