Seccions

Imatge MenúACCIÓ La xarxa TECNIO obté durant el seu primer any de vida un volum d’ingressos de 146 milions d’euros

Fotografia TECNIO 2010

dimarts, 27 abril 2010

• La Reunió d’Agents TECNIO, la xarxa de transferència tecnològica de Catalunya, ha aplegat avui més de 300 representants dels centres de transferència tecnològica d’aquesta xarxa creada per ACC1Ó. Actualment està formada per més de 3.000 professionals, un 33% més que l’any passat.

• A la jornada, que ha comptat amb la presència del Conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, i de la directora general d’ACC1Ó, Carme Botifoll, s’ha fet balanç dels resultats obtinguts al 2009. A més, els experts han aprofitat per explicar les seves experiències i casos d’èxit empresarials més destacats.

• També s’han compartit experiències sobre el model català de transferència tecnològica i sobre les oportunitats que avui en dia genera TECNIO en matèria d’internacionalització, valoració tecnològica, projectes col•laboratius i creació de spin-off, entre d’altres.


Dimarts, 27 d’abril de 2010.- La primera Reunió d’Agents TECNIO ha aplegat avui al World Trade Center més de 300 representants dels centres de transferència tecnològica de Catalunya de la xarxa creada per ACC1Ó, l’agència de suport a la competitivitat de l’empresa catalana, adscrita al Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat.

En aquesta trobada s’ha fet balanç del primer any de vida de TECNIO, un període en què aquesta xarxa ha sumat un volum d’ingressos de 146 milions d’euros, fet que suposa un increment del 20% en comparació a l’exercici 2008. Aquesta xifra demostra la solidesa de les activitats de transferència tecnològica a Catalunya i confirma l’aposta per desenvolupar un nou model econòmic basat en el coneixement.

La xarxa TECNIO ha tancat el 2009 amb més de 3.000 professionals; és a dir, un 33% més que a l’exercici anterior. Aquests experts treballen per fer investigació aplicada per a la indústria. En el darrer any, els agents TECNIO han col·laborat amb més de 7.000 companyies, de les quals 1.500 eren clients nous, oferint-los assessorament especialitzat i desenvolupant projectes de recerca, serveis tecnològics i de formació. Amb el suport, les tecnologies i les idees de negoci generades per TECNIO, al 2009 han nascut 11 noves empreses de base tecnològica a Catalunya.

TECNIO ha desenvolupat més de 1.000 projectes d’alta tecnologia per la indústria al llarg del 2009. A part, els membres de TECNIO han generat més de 80 noves patents.

Una altra dada que demostra com el desenvolupament de la transferència tecnològica a Catalunya evoluciona de forma positiva és l’augment registrat tant en el nombre de clients amb els quals ha treballat la xarxa TECNIO, com pel que fa al seu nivell de facturació, ja que ambdues variables s’han multiplicat per dos en els darrers 4 anys.

En la jornada celebrada avui, que ha comptat amb la presència de l’Honorable Conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet i de la directora general d’ACC1Ó, Carme Botifoll, també s’han compartit experiències sobre el model català de transferència tecnològica i les oportunitats que actualment generen en matèria d’internacionalització, valoració tecnològica, projectes col·laboratius, spin-off, etc. Pel que fa a la internacionalització, cal destacar la gestió dels més de 120 projectes amb consorcis europeus, des de la posada en marxa del 7è Programa Marc Europeu d’R+D.

Així mateix, la jornada ha comptat amb la presència de Philip McCann, professor de Geografia Econòmica de la Universitat de Groningen i reconegut expert en l’àmbit de la localització, tecnologia i innovació. La seva intervenció s’ha centrat en el canvi tecnològic i els efectes que té en la nova economia. El passat 21 d’abril, el professor McCann va ser designat Assessor Especial de Johannes Hahn, el Comissari Europeu de Política Regional. McCann assessorarà el Comissari en temes de reforma i desenvolupament futur de la política europea de cohesió.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats