Seccions

Imatge MenúACCIÓ CAS D'ÈXIT: ACC1Ó impulsa el disseny de la nova màquina de vending de baguettes que l’empresa Ripleg Grup, SL fabrica pel mercat francès

dijous, 20 maig 2010

• La iniciativa farà possible la creació de 17 nous llocs de treball

• El projecte de Ripleg Grup, SL ha comptat amb el suport i l’assessorament d’ACC1Ó a través del programa de promoció d’inversions d’alt impacte d’Invest in Catalonia

• El projecte suposa un canvi estratègic per a Ripleg Grup SL, que passa a dissenyar, desenvolupar i fabricar un producte amb un gran valor afegit

Barcelona, 20 de maig de 2010.- L’empresa catalana Ripleg Grup SL, dedicada a la mecanització de planxa, cablejats elèctrics, soldadura i muntatges, ha fet una nova inversió en el disseny d’un màquina de vending de baguettes que crearà 17 llocs de treball. Aquesta actuació s’emmarca dins la política de promoció d’inversions d’alt impacte, un programa desenvolupat per Invest in Catalonia de l’agència catalana ACC1Ó.

La nova màquina de vending de baguettes, que actualment és un prototip, té una capacitat per a 110 peces. Una part a temperatura freda manté conservat el producte i una part de calor en permet la cocció en 60 segons. Això suposa que el client disposa ràpidament d’una baguette de qualitat acabada de coure.

Fundat el 1988 i amb seu a Ripoll, Ripleg Grup, SL és un grup d’empreses familiar amb 85 treballadors que compta amb una facturació de 7 milions d’euros. Aquest nou projecte suposa una important inversió en maquinària i un esforç tecnològic i d’innovació per part de Ripleg. El desenvolupament i la producció es fan amb una empresa francesa com a principal client, la qual cosa suposarà un creixement de l’empresa i un augment de les seves exportacions.

La repercussió més important, però, és el fet que el projecte suposa per Ripleg passar a dissenyar, desenvolupar i fabricar productes altament tecnològics. És, doncs, l'inici d'un canvi estratègic a l’empresa, que passa de ser subcontractista a participar de manera activa en el disseny i desenvolupament de projectes amb alt valor afegit.

Un cop acabat el desenvolupament del producte, Ripleg començarà la producció en sèrie de la màquina, i també té previst redissenyar-la per adaptar-la al multiproducte. L’empresa preveu fabricar-ne unes 1.200 en els propers dos o tres anys.

ACC1Ó
ACC1Ó és l’agència de suport a la competitivitat de l’empresa catalana, adscrita al Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya. Articula tots els seus instruments al voltant de tres grans pilars bàsics: el foment de la innovació, la internacionalització i l’orientació i estratègia empresarial, les eines clau que afavoreixen la diferenciació competitiva de l’empresa, ajudant-la així a afrontar els canvis que es produeixen en l’actual entorn econòmic.
Més informació sobre els serveis d’ACC1Ó a www.acc10.cat.

L’empresa
Més informació sobre Ripleg Grup, SL a http://www.ripleg.com/Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats