Seccions

Imatge MenúACCIÓ CAS D'ÈXIT: MAT Group impulsa la creació d’un centre tecnològic a la Xina per al desenvolupament de projectes d’R+D+i per a cascos de motocicleta

dimecres, 16 juny 2010

• La inauguració de la nova seu està prevista al juliol i compta amb el suport i l’assessorament d’ACC1Ó i de la seva delegació a Xangai.

• El nou equipament també oferirà serveis de control de qualitat i se suma als altres dos centres tecnològics que MAT Group té a Terrassa i a Tortona (Itàlia).

• L’empresa dóna aquest important pas per a la seva estratègia al continent asiàtic després de desenvolupar, durant els últims tres anys, un projecte de cooperació tecnològica amb una empresa xinesa que ha rebut el recolzament financer del CDTI.

Barcelona, 15 de juny de 2010.- L’empresa catalana MAT Group, dedicada al disseny i fabricació de peces de protecció per al sector de la motocicleta, inaugurarà al juliol un centre tecnològic a Xiamen (Xina) que s’ocuparà del desenvolupament de projectes d’R+D+i centrats en el disseny i producció de cascos per a motoristes. Aquest nou equipament oferirà també serveis de control de qualitat a altres empreses del mateix sector ubicades al sud-est asiàtic.

El projecte ha comptat des de l’inici amb el suport d'ACC1Ó, que actualment assessora l’empresa des de l’oficina que té a Xangai en el procés de selecció de la futura plantilla del centre tecnològic, formada per enginyers xinesos.

Aquest és el tercer centre tecnològic de l’empresa catalana i se suma als que ja té a Terrassa i a Tortona (Itàlia). Des de l’equipament xinès es desenvoluparan projectes d’R+D+i entre els quals cal destacar el que porta per nom E-Helmet, que té la finalitat d’introduir funcions tecnològiques als cascos de motocicleta per permetre la connexió a equips d’àudio, la generació de corrent elèctrica o l’acondicionament de la temperatura. R-Shell és un altre dels projectes d’R+D+i de MAT Group que busca desenvolupar materials lleugers per a la fabricació de cascos.

Amb la creació d'aquest nou centre, MAT Group fa un pas més en el seu procés d'implantació a la Xina, iniciat fa deu anys quan l’empresa va establir una aliança estratègica per a la fabricació de cascos amb la xinesa Topkey Corporation. Al 2004, MAT Group obria una oficina pròpia a Xiamen amb funcions de suport tècnic i de control de qualitat.

L’any 2007 va convertir-se en la primera empresa catalana en rebre finançament (420.000 euros) dins el Programa Bilateral de Cooperació Tecnològica Hispano-Xina CHINEKA, liderat pel Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI), organisme adscrit al Ministeri espanyol de Ciència i Innovació. L’empresa va desenvolupar un projecte de cooperació tecnològica amb l'empresa xinesa Yeuchuan Composites Ltd que tenia com a objectiu crear cascos de motocicleta assistits per ordinador.

L’èxit d’aquest projecte, que ha aconseguit reduir el procés de llançament de nous productes de dos anys a tan sols un any, ha estat la base per a la creació d’un nou centre tecnològic a Xina i de la constitució de MAT Xina. La facturació de l’empresa ha crescut un 66% entre el 2007 i el 2009, i es manté en una posició de lideratge en el desenvolupament de cascos de motocicleta.

Fundada l'any 2000, MAT Group va fer front a la crisi del sector de la motocicleta l'any 2005 iniciant un canvi estratègic amb la creació d'un departament propi de recerca i innovació. Actualment, més del 50% dels treballadors de la seva seu central a Terrassa desenvolupen activitats d'R+D. La inversió de l'empresa en aquest àmbit al 2009 es va situar en 500.000 euros.

Actualment i a través del programa de suport a les Marques Catalanes d’ACC1Ó, MAT Group es focalitza en millorar el posicionament de la seva marca en mercats internacionals.

ACC1Ó
ACC1Ó és l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana, adscrita al Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya. Articula tots els seus instruments al voltant de tres grans pilars bàsics: el foment de la innovació, la internacionalització i l’orientació i estratègia empresarial, les eines clau que afavoreixen la diferenciació competitiva de l’empresa, ajudant-la així a afrontar els canvis que es produeixen en l’actual entorn econòmic.
Més informació sobre els serveis d’ACC1Ó a www.acc10.cat.

L’empresa
Més informació sobre MAT Group a http://www.matgroup.com/Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats