Seccions

Imatge MenúACCIÓ Prop de 1.000 persones participen al Fòrum TECNIO, el mercat català de les tecnologies impulsat per ACC1Ó

Fotografia del Forum TECNIO 2010

dimarts, 22 juny 2010

• La tercera edició del certamen ha acollit més de 200 entrevistes entre empreses, agents TECNIO i Centres de Promoció de Negocis amb l’objectiu de fomentar els projectes de transferència tecnològica.

• Experts internacionals han conclòs que d’aquí al 2025, les oportunitats de negoci TIC es troben en les aplicacions als àmbits de la salut i l’automoció.

• Durant la jornada ha tingut lloc l’exposició “Viu un dia TECNIO”, on s’han presentat diversos prototips avançats dels centres catalans.


Barcelona, 17 de juny de 2010.– Prop de 1.000 persones han participat avui al Fòrum TECNIO, el punt de trobada de centres tecnològics i empreses que fomenta la transferència tecnològica a Catalunya. Dins el marc del bizbarcelona, aquesta jornada ha tingut lloc al Palau de Congressos de la Fira de Barcelona i ha estat impulsada per ACC1Ó, l’agència de suport a la competitivitat de l’empresa catalana adscrita al Departament d’Innovació, Universitats i Empresa.

A la sessió Oferta Tecnològica, centres tecnològics TECNIO han presentat les seves últimes novetats a empreses interessades en trobar un aliat tecnològic per desenvolupar projectes d'R+D i d'innovació. TECNIO és la xarxa creada per ACC1Ó que agrupa més de 100 agents especialitzats del sistema de transferència tecnològica de Catalunya.

A l’espai de networking s’han dut a terme més de 80 entrevistes entre empreses, centres TECNIO i emprenedors. A més, representants dels Centres de Promoció de Negocis (CPNs) que ACC1Ó té arreu del món han mantingut prop de 140 entrevistes amb empresaris catalans per assessorar-los en els seus projectes tecnològics als mercats exteriors d’Europa, Àsia Pacífic, Amèrica, Mediterrània i Orient Mitjà.

Jouko Suokas, vicepresident del VTT, el centre tecnològic més important del nord d’Europa ubicat a Finlàndia, ha destacat que els àmbits TIC, Clean Tech i Bio Tech experimentaran canvis profunds en els pròxims 5 anys. Pel que fa a les TIC, dos àmbits d’aplicació estel·lars en els pròxims anys seran la salut, degut a l’envelliment de la població, i l’automòbil, que incorporarà tecnologies per augmentar la seguretat de la conducció. Suokas ha afirmat també que les tecnologies de l’aigua es troben en procés de creixement estable, sobretot en països subdesenvolupats.

Representants de l’OME (Observatori de Mercats Exterior) d’ACC1Ó han dibuixat el mapa mundial d’oportunitats en els tres sectors destacats. L’Àsia emergent i el Brasil destaquen com a zones d’inversió en Bio Tech gràcies a les mesures d’impuls dels seus governs, mentre que els països de la Mediterrània i Mèxic són destins per al desenvolupament de les TIC. Les empreses del sector Clean Tech trobaran més oportunitats a l’Europa de l’Est, que ha d’adaptar-se a la normativa mediambiental de la UE, o als països asiàtics, que viu un procés de ràpida urbanització i industrialització.

A l’exposició “Viu un dia TECNIO” els visitants han pogut interactuar amb prototips de les tecnologies més avançades, com les teles amb actius incorporats que desprenen olors, la tecnologia que transforma l’entonació i timbre de la veu, o el Reactable, la taula tàctil que crea la música del futur.

Dins el mateix programa d’activitats del Fòrum TECNIO, el taller CONNECT ha presentat les Missions Tecnològiques que organitza ACC1Ó al llarg del 2010 amb l’objectiu de fomentar la participació de les empreses catalanes en projectes tecnològics col·laboratius a nivell internacional. Al taller s’han donat a conèixer casos pràctics d’empreses catalanes que ja han fet el salt a l’exterior.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats