Seccions

Imatge MenúACCIÓ ACC1Ó reforça l’estratègia de futur de la xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya

dimecres, 23 juny 2010

• L’agència catalana i XPCAT (Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya) han organitzat la I Trobada d’Immersió Estratègica per potenciar els parcs catalans.

• Les mesures proposades promouen la internacionalització dels parcs, l’atracció d’inversió estrangera i la interacció amb els sectors amb major pes específic de Catalunya (clústers).

Barcelona, 23 de juny de 2010 - Representants dels parcs científics i tecnològics de Catalunya han participat els dies 21 i 22 de juny a la I Trobada d’Immersió Estratègica celebrada a Caldes de Malavella. La jornada, organitzada per ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana, adscrita al Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, conjuntament amb XPCAT, és la més important del sector i s’ha fet amb l’objectiu de codissenyar l’estratègia de futur dels parcs.

L’agència catalana busca reforçar la xarxa de Parcs Científics i Tecnològics mitjançant un treball de dinamització per tal de posar en contacte els parcs catalans amb altres parcs de referència a nivell internacional, promoure l’atracció d’inversió estrangera cap a Catalunya i connectar els sectors amb major pes específic de Catalunya (clústers) amb aquestes infraestructures científico-tecnològiques.

Aquestes iniciatives s’emmarquen en el Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació i el Pla Estratègic d’ACC1Ó 2009-2013 de suport a aquests entorns com agents dinamitzadors del Sistema d’Innovació de Catalunya. L’objectiu és potenciar els parcs científics i tecnològics de Catalunya com a entorns que reforcen la realitat empresarial del territori, la recerca, la transferència tecnològica i la internacionalització.

A la jornada s’han celebrat sessions sobre estratègia, gestió econòmica, open innovation i models de gestió de parcs a nivell internacional. El reconegut expert en Open Innovation Henry Chesbrough, Director del Center for Open Innovation de la Universitat de Califòrnia, ha participat en la sessió de reflexió estratègica.

Així mateix, també hi han participat experts de parcs internacionals com el Birmingham Science Park del Regne Unit, del Ministeri de Ciència i Innovació, i especialistes en estratègia i gestió econòmica d’aquests entorns, entre d’altres, que han aportat una visió global per ajudar a definir projectes transformadors de futur i millorar així la seva competitivitat.

Entre aquests projectes destaca el desenvolupament d’una plataforma tecnològica, la formació directiva d’alt nivell per als gestors dels parcs, el reforç del papel dels parcs en programes europeus i el treball de nous programes focalitzats en el creixement d’empreses dels parcs.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats