Seccions

Imatge MenúACCIÓ ACC1Ó impulsa la internacionalització dels projectes d’R+D+i catalans

dimecres, 30 juny 2010

• A través de les missions tecnològiques CONNECT, l’agència fomenta la participació d’empreses i centres tecnològics en projectes d’innovació col·laboratius arreu del món.

• El programa inclou actuacions en diversos països amb l’objectiu de trobar els socis més adequats, i s’emmarca en el conveni EUROINGENIO del Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial (CDTI).

Barcelona, 30 de juny de 2010.– ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana, adscrita al Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, ha posat en marxa un programa de missions tecnològiques destinat a fomentar la participació d'empreses, centres de recerca i centres tecnològics en projectes d’R+D+i internacionals.

L’objectiu de les missions CONNECT és ajudar a la cerca de socis per desenvolupar projectes col·laboratius a nivell internacional. El programa inclou actuacions a diversos països del món, entre els quals hi ha Canadà, Brasil o Alemanya, i s’emmarca en el conveni EUROINGENIO del Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial (CDTI), que fomenta la comercialització de la tecnologia que es genera a les comunitats autònomes.

CONNECT, missions tecnològiques amb valor afegit
Un total de 17 empreses i centres tecnològics catalans ja han participat a les dues primeres missions, CONNECT- Shangai i CONNECT- Califòrnia, celebrades els mesos de maig i juny i centrades en els àmbits de gestió de ciutats, nanotecnologia i Clean Tech. Els assistents van mantenir diverses reunions amb possibles socis xinesos o nord-americans, amb qui esperen tancar pròximament acords de col·laboració.

L’element clau de les missions tecnològiques, que s’organitzen per primer cop a Catalunya, és l’assessorament que reben les empreses i els centres participants per part de consultors especialitzats en cada àmbit tecnològic. Així, la missió CONNECT-Califòrnia va comptar amb una consultoria tecnològica experta en nanotecnologia, que va elaborar una agenda personalitzada per a cada un dels assistents.

Un altre eix fonamental del programa és el suport dels Centres de Promoció de Negocis d’ACC1Ó. La xarxa de 35 oficines, ubicada arreu del món, desenvolupa des d’enguany noves funcions per impulsar la internacionalització dels projectes tecnològics catalans i col·labora en l’organització de les missions i en el seguiment posterior de les reunions.

Calendari de pròximes missions CONNECT
La pròxima missió té lloc la setmana vinent al Canadà. Del 4 al 9 de juliol, 7 empreses i centres tecnològics del sector Bio Tech mantindran entrevistes personalitzades a Quebec i Ontario amb l’objectiu de trobar socis tecnològics per als seus projectes.

Paral·lelament, ACC1Ó organitza el 6 de juliol a Mont-réal el seminari “Invest in Catalonia” davant un auditori de prop de 70 empreses canadenques, una sessió que s’emmarca en la campanya internacional per atraure inversions d’alt valor afegit a Catalunya.

Durant el 2010 també hi ha previstes les següents missions tecnològiques:

CONNECT- Alemanya
Dates: 18- 21 octubre 2010
Sector: Green Car

CONNECT- Londres
Dates: 19-22 octubre 2010
Sector: Smart Materials

CONNECT- Brasil
Dates: novembre 2010
Sector: Media i TIC

Destaquem els casos d’èxit següents d’empreses i centres que han participat a les dues primeres edicions:

WorldSensing
Després de la seva participació a CONNECT- Shangai, l’empresa està en vies de desenvolupar un projecte col·laboratiu en l’àmbit dels sensors amb una entitat xinesa i amb el centre CEPHIS de la xarxa TECNIO.

AMIC- Aplicacions Mediambientals i Industrials de la Catàlisi
Centre especialitzat en disseny i síntesi de catalitzadors i nanomaterials que ha participat a CONNECT- Califòrnia. A partir de la seva experiència, es planteja per primer cop desenvolupar projectes col·laboratius fora de Catalunya i de l’estat espanyol.

Institut Català de Nanotecnologia
Aquest centre ha participat a CONNECT- Califòrnia, on ha presentat la seva cartera de productes en l’àmbit de l’alliberament de fàrmacs, biosensors i microencapsulació de principis actius amb l’objectiu de comercialitzar les seves patents.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats