Seccions

Imatge MenúACCIÓ CAS D'ÈXIT: El CISTIB-UPF participa en el projecte cvREMOD per millorar l’eficiència tecnològica en la lluita contra les malalties cardiovasculars

dijous, 8 juliol 2010

• El projecte, que compta amb el suport d’ACC1Ó, ajudarà a conèixer millor els mecanismes de remodelat cardiovascular i a obtenir una millor diagnosi d’aquest tipus de malalties, que són una de les principals causes de mortalitat al món, per tal d’establir tractaments personalitzats i fer un millor seguiment del pacient.

• El Centre d’Investigació en Imatge Computacional i Tecnologies de Simulació en Biomedicina (CISTIB) de la Universitat Pompeu Fabra, juntament amb el consorci del projecte format per 9 empreses i 10 organismes d‘investigació, han rebut 12,3 milions d’euros de finançament del programa CENIT del Ministeri de Ciència i Innovació.

• cvREMOD ha estat desenvolupat per un consorci coordinat pel Grup Hospitalari Quirón, amb la participació de cinc empreses catalanes i tres agents de la xarxa TECNIO.

Barcelona, 8 de juliol del 2010.- L’agència catalana ACC1Ó, de la mà de la seva xarxa d’agents tecnològics TECNIO, ha impulsat un projecte innovador per combatre les malalties cardiovasculars, una de les principals causes de mortalitat a tot el món. El projecte d’R+D respon al nom de cvREMOD, “Convergència de Tecnologies Mèdiques per a la Gestió Integral del Remodelat Cardiovascular”, i pretén abordar l’estudi dels mecanismes de remodelat cardiovascular i la investigació en mètodes i tècniques per a la seva aplicació diagnòstica i terapèutica.

Un dels principals objectius d’aquesta iniciativa és profunditzar en el coneixement, actualment limitat, d’aquest procés per tal d’investigar tecnologies innovadores que permetin una millora de l‘eficàcia i personalització de las teràpies que actualment s’utilitzen clínicament. Això permetrà que es tracti de manera més efectiva els pacients i que s’evitin els problemes que actualment sorgeixen en l’aplicació d’algunes teràpies. cvREMOD servirà per ajudar al diagnòstic, optimitzar la planificació i la presa de decisions personalitzades, així com per millorar el seguiment i la prevenció de malalties futures.

Es tracta d’un projecte que ajudarà a impulsar i a fer més competitiu el sector industrial espanyol fora de les nostres fronteres. A més, cvREMOD suposa un major suport a les empreses tecnològiques de l’Estat, ja que millora el seu lideratge i visibilitat, convertint-se en un pol d’atracció de capital inversor en R+D+i de multinacionals.

Aquest projecte és un exemple del gran potencial que tenen els agents TECNIO en matèria d’R+D, que han rebut assessorament de la mà de l’agència catalana ACC1Ó. TECNIO és la xarxa d’ACC1Ó formada per més de 100 agents especialitzats en matèria d’investigació aplicada i transferència tecnològica de Catalunya.

cvREMOD té un pressupost de 24,9 milions d’euros i està finançat en un 50% pel programa CENIT (Consorcis Estratègics Nacionals d'Investigació Tècnica). L'objectiu del programa CENIT, que pertany al Ministeri espanyol de Ciència i Innovació, és el finançament de grans projectes d'investigació industrial de caràcter estratègic, que potencien àrees tecnològiques de futur i amb vocació de projecció internacional.

El Grup Hospitalari Quirón lidera el consorci que treballa en aquest projecte, format per nou empreses amb diferents perfils en àrees complementàries com són els sistemes i dispositius mèdics, les tecnologies de la informació, els proveïdors privats d’assistència sanitària, la biotecnologia i el sector de l’alimentació. Les empreses són AB Biotics, ATOS Origin, PHILIPS Cuidado de la Salud, Plastiasite, RGB Medical Devices, SORIN Group, Transmural Biotec i UDIAT Centre Diagnòstic.

D’aquestes nou empreses participants en el projecte, cinc són catalanes, i compten amb la col·laboració de centres d’investigació i hospitals pioners en l’ús de les tècniques de diagnòstic. Cal destacar la participació de tres membres de TECNIO: el CISTIB-UPF, la Fundació ASCAMM i el Centre de Tecnologia Empresarial de Mataró i Maresme (CETEMMSA).

 ACC1Ó
ACC1Ó és l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana, adscrita al Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya. Articula tots els seus instruments al voltant de tres grans pilars bàsics: el foment de la innovació, la internacionalització i l’orientació i estratègia empresarial, les eines clau que afavoreixen la diferenciació competitiva de l’empresa, ajudant-la així a afrontar els canvis que es produeixen en l’actual entorn econòmic.
Més informació sobre els serveis d’ACC1Ó a www.acc10.cat.

El consorci
El consorci que portarà a terme el projecte cvREMOD està format per les següents entitats:

Grup Hospitalari Quirón, S.A. (http://www.quiron.es/)
AB Biotics Produccions Industrials de Microbiotas, S.L. (http://www.ab-biotics.com/)
Atos Origin, S.A.E. (http://www.es.atosorigin.com/)
Philips Cuidado de la Salud, S.A. (http://www.philips.es/)
Plastiasite, S.A. (http://www.plastia.com/) RGB Medical Devices, S.A. (http://www.rgb-medical.com/)
Sorin Group España, S.L. (http://www.sorin.com/)
Transmural Biotech, S.L. (http://www.transmuralbiotech.com/)
UDIAT Centre Diagnòstic, S.A. (http://www.udiat.es/)

Aquests són els organismes d’investigació que hi col·laboren:

ASCAMM – Fundació ASCAMM
BIOMAGUNE – Centre d’Investigació Col·laborativa biomaGUNE
CETEMMSA – Centre Tecnològic
FDP – Fundació Doctor Peset
HCPB – Fundació Hospital Clínic de Barcelona
IAC3 – Institute of Applied Computing and Community Code
IDIBAPS – Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer
UAM – Universitat Autònoma de Madrid
UPF - Universitat Pompeu Fabra
UVA - Universitat de ValladolidCercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats