Seccions

Imatge MenúACCIÓ ACC1Ó impulsa més de 270 projectes d’innovació entre les pimes catalanes

dimecres, 14 juliol 2010

• Ho fa a través del programa Innoempresa, dedicat a impulsar projectes empresarials en els àmbits de la innovació i la sistematització dels processos d’R+D+i.

• Amb aquesta iniciativa, l’agència catalana ha generat durant el primer semestre del 2010 una inversió de 50 milions d’euros.

Barcelona, 14 de juliol de 2010.- ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana, adscrita al Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, ha impulsat durant el primer semestre del 2010 més de 270 projectes d’innovació per a pimes catalanes a través del programa Innoempresa.

L’objectiu d’aquest programa és incrementar el grau d’innovació de les pimes catalanes i sistematitzar el processos d’R+D+i. L’agència catalana ha generat amb aquesta iniciativa una inversió de 50 milions d’euros.

El gran nombre de projectes presentats a la convocatòria (522) evidencia que les pimes estan apostant per la innovació per sortir reforçades de la crisi. El rati d’inversió sobre l’import total d’ajuts és de 6,6€ d’inversió per cada 1€ d’ajut que s’atorga a través d’aquest programa.

Objectiu d’Innoempresa: potenciar els projectes innovadors de les pimes
Innoempresa es focalitza en tres tipologies de projectes: d’innovació, d’innovació en col·laboració (un mínim de tres pimes col·laboren conjuntament per desenvolupar el projecte) i sistematització de processos d’R+D+i.

El programa té caràcter anual fins el 2013, i està cofinançat amb fons del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç. Les empreses participants poden rebre una subvenció de fins un 50% per a les despeses de contractació de col·laboradors externs (en concepte de transferència de coneixement), i d’entre un 7,5% i un 15% per a les inversions necessàries per dur a terme el projecte.

Catalunya ha aconseguit per aquest 2010 ser la comunitat amb major increment de pressupost per part del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç per ser la Comunitat amb major coeficient d’eficiència en la gestió d’aquests ajuts.

Els beneficiaris de les ajudes per a la realització de projectes d’innovació són pimes catalanes, amb un pressupost mínim subvencionable de 30.000 euros, en el cas de les petites empreses, i de 60.000 euros en mitjanes empreses.

Els projectes d’innovació en col·laboració han de comptar amb una participació mínima de tres pimes independents que col·laboren tant en la realització com en el finançament del projecte, que ha de tenir un pressupost mínim subvencionable de 100.000 euros. Els ajuts per a la Sistematització del procés de R+D+i van adreçats a pimes catalanes amb un pressupost mínim subvencionable de 10.000 euros, en el cas de les petites empreses, i de 20.000 euros en mitjanes empreses.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats