Seccions

Imatge MenúACCIÓ CAS D'ÈXIT: El CREB comercialitza la seva patent d’escuma per a la regeneració dels ossos amb el suport d’ACC1Ó

dijous, 15 juliol 2010

• El Centre de Recerca en Enginyeria Biomèdica (CREB) de la UPC signa un acord amb l’empresa anglesa Orthos Limited per l’adaptació comercial d’aquesta nova tecnologia que lluita contra l’osteoporosis, el càncer i altres patologies degeneratives.

• Orthos Limited inverteix prop de 200.000 euros en la comercialització de l’escuma de fosfat de calci, que arribarà a països de la Unió Europea i als Estats Units a partir del 2011.

Barcelona, 15 de juliol de 2010.- El Centre de Recerca en Enginyeria Biomèdica (CREB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha signat un acord amb l’empresa anglesa Orthos Limited per comercialitzar la seva patent d’escuma de fosfat de calci, un material que endureix l’os i permet que aquest es regeneri amb rapidesa. Les dues entitats han signat una llicència d’exclusivitat a través de l’Oficina de Patents i Llicències de la UPC amb el suport del servei de Transferència Tecnològica Internacional d’ACC1Ó.

L’acord estipula que l’empresa amb seu a Bristol invertirà prop de 200.000 euros en l’adaptació d’aquesta tecnologia per tal de comercialitzar-la, mentre que el CREB obtindrà entre un 3% i un 7% de les vendes un cop es llenci al mercat. És previst que el producte es comercialitzi a partir de l’any vinent a la Unió Europea, on anualment es duen a terme un milió d’operacions quirúrgiques contra malalties degeneratives dels ossos com l’osteoporosis o el càncer, i posteriorment arribarà als Estats Units.

La nova escuma té una estructura altament porosa i una gran capacitat d’absorció, unes propietats que faciliten la ràpida regeneració de l’os. Suposa també un avenç en les tècniques quirúrgiques no invasives, ja que es tracta d’un material injectable que permet reduir el risc dels pacients durant la intervenció, així com el temps de recuperació i el cost econòmic de l’operació.

El CREB i Orthos Limited s’han posat en contacte gràcies al canal de cerca de socis tecnològics que ofereix ACC1Ó a través de la xarxa Enterprise Europe Network (EEN, www.een.cat/tt). Aquesta xarxa, finançada per la Comunitat Europea, impulsa la innovació i la col·laboració tecnològica entre 44 països per fomentar projectes conjunts de desenvolupament, aplicació industrial i transferència de tecnologia.

ACC1Ó
ACC1Ó és l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana, adscrita al Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya. Articula tots els seus instruments al voltant de tres grans pilars bàsics: el foment de la innovació, la internacionalització i l’orientació i estratègia empresarial, les eines clau que afavoreixen la diferenciació competitiva de l’empresa, ajudant-la així a afrontar els canvis que es produeixen en l’actual entorn econòmic.
Més informació sobre els serveis d’ACC1Ó a www.acc10.cat.

Centre de Recerca en Enginyeria Biomèdica
Més informació sobre el CREB a http://www.creb.upc.es/Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats