Seccions

Imatge MenúACCIÓ Oberta la convocatòria 2010 del 7è Programa Marc de la Comissió Europea, dotat amb 6.400 milions d’euros

dimecres, 21 juliol 2010

• ACC1Ó i Talència impulsen de forma conjunta la participació catalana a la convocatòria a través d’un nou programa anomenat Connect-EU.

• L’objectiu del 7è Programa Marc, destinat a empreses, instituts de recerca, universitats i centres tecnològics, és estimular els projectes d’R+D.

• A l’anterior edició, les entitats catalanes han rebut 76,68 milions d’euros de la CE, xifra que representa el 28,4% del total aconseguit a Espanya.

Barcelona, 21 de juliol del 2010.– La Comissió Europea va obrir ahir la convocatòria 2010 del 7è Programa Marc, la inversió més gran en matèria de recerca i innovació dotada amb la xifra rècord de 6.400 milions d’euros. Des de Catalunya s’impulsa la participació al 7è Programa Marc a través de Connect-EU, un programa gestionat de forma conjunta per ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana, i Talència, institució de foment a la recerca a Catalunya. Les dues entitats estan adscrites al Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat.

La convocatòria es divideix en diferents disciplines científiques i està oberta a empreses, universitats, centres de recerca i centres tecnològics públics i privats. Enguany, la Comissió Europea ha decidit fer una gran inversió en matèria d’R+D amb la finalitat d’estimular el creixement intel·ligent i fomentar la creació de prop de 200.000 nous llocs de treball.

De la seva banda, Connect-EU té per objectiu incrementar la participació catalana al 7è Programa Marc dotant d’una dimensió europea a les col·laboracions ja existents entre empreses i agents de recerca a Catalunya, i així afavorint la quantitat i la qualitat de la transferència de tecnologia catalana.

Els projectes que es presentin a la convocatòria començaran a desenvolupar-se durant el 2011, i tenen de mitjana una durada de 2 anys. La intensitat màxima de l'ajut pot arribar al 100% del cost subvencionable.

Dades del 2009

Al llarg de l’exercici anterior, les entitats catalanes han rebut 76,68 milions d’euros que representen un 28,4% del total aconseguit a Espanya. Una xifra important donat l’alt nivell competitiu del programa, ja que suposa un intens estímul per a l’activitat econòmica.

L’any 2009 el nombre de projectes finançats amb participació catalana ha arribat als 178, 41 dels quals han estat liderats per entitats catalanes. En total hi han participat 114 entitats de Catalunya.

Els pròxims 22 i 23 de setembre ACC1Ó i Talència organitzen la jornada Connect-EU, on s’informarà amb detall de les convocatòries obertes per temàtiques del 7è Programa Marc i s’assessorarà tots els interessats en impulsar a través d’aquestes eines els seus projectes d’R+D europeus.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats