Seccions

Imatge MenúACCIÓ ACC1Ó lidera la creació d’una vivenda responsable amb el medi ambient pel Mediterrani

divendres, 23 juliol 2010

• El projecte IRH-MED, amb una durada de 3 anys i un pressupost d’un milió d’euros, cerca crear un habitatge sostenible que respongui a les amenaces que presenta el canvi climàtic i l’escassetat d’aigua.

• ACC1Ó impulsa aquesta iniciativa conjunta de les institucions públiques i privades dels països de la riba del Mediterrani que ha d’ajudar a obrir oportunitats de mercat per a les PIMES del sector.

• És una iniciativa cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional i pels socis participants, presentada dins el programa MED que impulsa consorcis transnacionals a la Mediterrània i finança projectes prioritaris per a la zona.

Barcelona, 23 de juliol del 2010.- El projecte IRH-MED té per objectiu impulsar una vivenda innovadora residencial al Mediterrani, una iniciativa liderada per ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana, adscrita al Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, que tindrà una durada de 3 anys.

La creació d’aquest habitatge sostenible és fruit d’un acord entre institucions públiques i privades de països del Mediterrani com Itàlia, Croàcia, França o Grècia. Tots aquests països han posat la primera pedra del projecte en una reunió celebrada recentment a Roma on s’han planificat les accions a posar en marxa perquè aquesta vivenda esdevingui una realitat.

Aquesta és una iniciativa cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional i pels socis participants, i que s’ha presentat dins el programa MED, impulsor de consorcis transnacionals a la zona de la Mediterrània per finançar projectes prioritaris per a la regió.

Amb aquest nou tipus de vivenda, els països participants volen donar resposta als perills que acompanyen el canvi climàtic, l’escassetat d’aigua i les construccions insostenibles, al mateix temps que es fomenta una identitat mediterrània a través del desenvolupament d’unes directrius comunes i de la creació d’una política de marca. A més, el foment de l’ús de models residencials que respectin el medi ambient comportarà una millora de la competitivitat i obrirà noves oportunitats de negoci per a les PIMES en aquest camp.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats