Seccions

Imatge MenúACCIÓ CAS ÈXIT: Flowlab comercialitza TelMe, un dispositiu de telemedicina que monitoritza les senyals vitals del pacient des de casa seva

dijous, 9 setembre 2010

L’empresa catalana ha comptat amb el suport d’ACC1Ó per arribar a un acord amb la firma anglesa Airgoo, distribuidora de l’aparell a Europa.

TelMe podrà utilitzar-se en casos de diabetis o d’Alzheimer, i permetrà analitzar l’evolució dels pacients per tal d’establir models predictius.

El dispositiu s’instal·larà també en hospitals, mútues i laboratoris farmacèutics, i és compatible amb les plataformes online Google Health i Microsoft Vault Health.

Barcelona, 9 de setembre de 2010.- L’empresa catalana Flowlab comercialitzarà a partir del desembre el dispositiu de telemedicina TelMe, que monitoritza les senyals vitals de pacients en fases de diagnòstic, tractament i seguiment des del seu domicili. Amb el suport d’ACC1Ó, Flowlab ha arribat a un acord amb la firma anglesa Airgoo per a la distribució dels aparells en països europeus.

TelMe s’aplica al control de diverses malalties com la diabetis o l’Alzheimer per mitjà de la instal·lació d’una “health station” (ordinador tàctil de dimensions reduïdes) a casa del malalt. El dispositiu pot incorporar un dispensador farmacològic que permet avisar al pacient o al cuidador del moment de prendre medicaments, a banda d’obtenir informació sobre la resposta del malalt a determinats fàrmacs.

El dispositiu és el resultat d’una intensa activitat d’R+D que s’ha vist reforçada amb la posada en marxa per part de Flowlab d’un laboratori propi de telemedicina. És previst que TelMe s’implanti en hospitals, mútues, proveïdors de serveis de salut a domicili, laboratoris farmacèutics i en altres proveïdors de serveis de valor afegit com les operadores de telecomunicacions.

Les característiques tècniques del dispositiu permeten connectar-lo a plataformes online com Google Health o Microsoft Vault Health, unes aplicacions que emmagatzemen historials mèdics i permeten compartir la informació amb professionals de la salut. A banda del mercat europeu, Flowlab també té previst comercialitzar TelME als Estats Units i a Dubai. L’empresa catalana i l’anglesa Airgoo s’han posat en contacte gràcies al canal de cerca de socis tecnològics que ofereix ACC1Ó a través de la xarxa Enterprise Europe Network (EEN). Aquesta xarxa, finançada per la Comunitat Europea, impulsa la innovació i la col·laboració tecnològica entre 44 països per fomentar projectes conjunts de desenvolupament i aplicació industrial i transferència de tecnologia en totes les seves modalitats.

ACC1Ó
ACC1Ó és l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana, adscrita al Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya. Articula tots els seus instruments al voltant de tres grans pilars bàsics: el foment de la innovació, la internacionalització i l’orientació i estratègia empresarial, les eines clau que afavoreixen la diferenciació competitiva de l’empresa, ajudant-la així a afrontar els canvis que es produeixen en l’actual entorn econòmic.
Més informació sobre els serveis d’ACC1Ó a www.acc10.cat.

L’empresa
Més informació sobre Flowlab a http://www.flowlab.biz/.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats