Seccions

Imatge MenúACCIÓ CAS D'ÈXIT: ACC1Ó impulsa un nou procés de fabricació de prototips mitjançant ultrasons que permet reduir costos

Rapsonic

dijous, 28 octubre 2010

• El centre tecnològic Ascamm ha desenvolupat l’equip Rapsonic, que ha comptat amb una inversió d’1,5 milions d’euros i que permet la producció de peces i prototips de plàstic a través d’energia ultrasònica.

• La nova tecnologia fa possible la reducció del temps de fabricació i l’abaratiment dels costos, ja que pot utilitzar-se en equips ja existents -reduint la inversió inicial- i s’adapta a tot tipus de materials plàstics.

• El mercat mundial d’aparells de prototipatge ràpid, que s’aplica en sectors com l’automoció, la medicina o l’arquitectura, es situa en prop de 450 milions d’euros i creix un 18% anualment.

Barcelona, 28 d’octubre del 2010.- ACC1Ó ha impulsat la creació d’un nou procés de fabricació de prototips que permet la producció de peces de plàstic a través d’ultrasons. Amb el nom de Rapsonic, aquest innovador equip ha estat desenvolupat pel centre tecnològic Ascamm, membre de la xarxa TECNIO, i ha comptat amb una inversió d’1,5 milions d’euros.

La tecnologia que utilitza Rapsonic permet augmentar la rapidesa en el procés de fabricació i abaratir els costos de producció, a la vegada que redueix el malbaratament de matèria primera. El dispositiu és un capçal adaptable a qualsevol màquina de prototipatge ràpid, fet que per als fabricants significa una reducció significativa de la inversió inicial ja que poden fer ús dels equips que ja tenen.

El desenvolupament de Rapsonic ha comptat amb el finançament del programa Valorització Tecnològica d’ACC1Ó, que dóna suport a les noves tecnologies que es troben en l’última fase de recerca i que investiguen la viabilitat de la seva comercialització.

Les aplicacions d’aquesta tecnologia donen resposta a les necessitats d’un ampli ventall de sectors com l’automoció, la medicina o l’aeronàutica. El mercat global de màquines de prototipatge ràpid es situa actualment en 450 milions d’euros i creix un 18% anualment. Rapsonic serà comercialitzat a partir del 2013 a nivell internacional, i preveu tenir una participació de l’1% en aquest mercat durant el primer any i augmentar fins al 5% el 2014.

Rapsonic utilitza la tecnologia UDM (Ultrasonic Deposition Modelling), patentada per ASCAMM, que fa ús de l’energia dels ultrasons per fondre el material i fabricar les peces a través de la deposició contínua de capes, és a dir, directament sense processos intermedis. Un altre dels seus avantatges és la possibilitat de personalitzar les peces en la forma desitjada i fabricar-ne sèries curtes sense un augment en el cost.

La comercialització de l’equip es farà a través d’Ultrasion SL, spin-off d’Ascamm creada enguany per tal de transferir al sector industrial els resultats de les activitats d’R+D en l’àmbit dels ultrasons que realitza el centre tecnològic. L’empresa té previst invertir 2,7 milions d’euros en R+D fins el 2013.

El centre tecnològic
Ascamm és un centre tecnològic de referència a Europa. Amb una trajectòria de més de 20 anys en l’àmbit del disseny i la producció industrial, orienta la seva activitat a la generació de tecnologia pròpia per a l’obtenció de productes i processos innovadors i solucions que permetin millorar les estratègies i la gestió de la innovació a les empreses. Més informació sobre Ascamm a www.ascamm.comCercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats