Seccions

Imatge MenúACCIÓ CAS D'ÈXIT:Endor Nanotech desenvolupa un tractament dermatològic per accelerar la regeneració de la pell

Endor Nanotechnologies

dijous, 4 novembre 2010

• La firma catalana, pionera en l’ús de la nanotecnologia a Catalunya, ha rebut el suport d’ACC1Ó a través del programa Nuclis Tecnològics.

• El nou producte, fet de nanopartícules d’or, s’aplicarà en tractaments dermatològics que utilitzen el làser -com la correcció d’arrugues, cicatrius o taques- ja que s’activa amb la radiació.

• L’empresa comercialitzarà la crema a centres mèdics especialitzats en aplicacions làser, un mercat que es situa en 150 milions d’euros a la Unió Europea i que creix un 15% anualment.

Barcelona, 4 de novembre del 2010.- L'empresa catalana Endor Nanotechnologies ha desenvolupat el primer tractament dermatològic a nivell mundial que combina l’ús de nanopartícules d'or amb l’aplicació del làser per accelerar la capacitat de regeneració de la pell. La firma desenvolupa la seva activitat en el camp de la nanotecnologia aplicada al sector farmacèutic, i ha rebut el suport d’ACC1Ó a través del programa Nuclis Tecnològics.

El nou producte, que es troba llest per a la seva comercialització, s’aplicarà en tractaments dermatològics amb làser, un mercat que va moure el 2009 un volum de negoci de 150 milions d’euros a la Unió Europea i que presenta un creixement anual del 15%. Fundada l’any 2007, Endor Nanotechnologies ha destinat més de 500.000 euros al disseny i producció d’aquesta nova tecnologia.

Les nanopartícules d’or són efectives per a la correcció d’arrugues, eliminació de cicatrius o disminució de taques a la pell, ja que s’activen en entrar en contacte amb la radiació del làser. D’aquesta manera, quan les partícules -també anomenades nano-fonts de calor - es troben en les capes altes de la pell, el làser que s’aplica a la zona té un efecte sobre la seva superfície, augmentant la seva temperatura i estimulant la regeneració de la pell.

El resultat és una regeneració de les cèl·lules de la pell més efectiva i més ràpida que la dels tractaments amb làser convencionals. Un altre dels beneficis de la crema és que fa possible l’ús d’una potència de làser molt suau, i per tant, menys invasiva que la que s’utilitza actualment.

La comercialització de la crema es dirigirà en una primera etapa a centres especialitzats dermatològics, i es preveu que més endavant arribi als usuaris particulars.

El producte és el resultat de la col·laboració de l’empresa amb l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO). Amb seu al Parc Científic de Barcelona, Endor Nanotechnologies és avui en dia l’única empresa catalana que comercialitza nanopartícules metàl·liques avançades.

L’empresa
Més informació sobre Endor Nanotechnologies a http://www.endornanotech.comCercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats