Seccions

Imatge MenúACCIÓ ACC1Ó posiciona els projectes d’innovació catalans a Alemanya, Anglaterra i Corea

dimarts, 9 novembre 2010

• A través de les Missions Tecnològiques CONNECT, l’agència fomenta la participació d’empreses i centres tecnològics en projectes d’innovació arreu del món.

• Prop de 40 empreses han mantingut més de 400 reunions en el marc de les últimes missions, que s’han centrat en els sectors de l’electromobilitat, la nanotecnologia i l’eficiència energètica.

• Els participants valoren molt positivament la qualitat dels contactes mantinguts, i alguns ja han tancat acords de col·laboració internacionals. El calendari per al 2011 inclou actuacions a Mèxic, Estats Units i Japó.

Barcelona, 9 de novembre de 2010.– ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana, adscrita al Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, impulsa la internacionalització dels projectes d’R+D+i catalans a Alemanya, Anglaterra i Corea a través del programa de Missions Tecnològiques CONNECT. L’objectiu de les missions, que han comptat amb la participació de prop de 40 empreses catalanes, és ajudar-les a la cerca de socis per desenvolupar projectes col·laboratius.

En total s’han dut a terme més de 400 reunions en el marc de les missions CONNECT- Londres, CONNECT- Alemanya i Missió Inversa de Corea, centrades en els àmbits de la nanotecnologia, l’electromobilitat i l’eficiència energètica, respectivament. El programa s’emmarca en el conveni EUROINGENIO del Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial (CDTI), que fomenta la comercialització de la tecnologia que es genera a les comunitats autònomes.

Els assistents s’han entrevistat amb possibles socis anglesos, alemanys i coreans, i han valorat molt positivament la qualitat d’aquests contactes. De fet, alguns dels participants estan tancant acords de col·laboració internacionals, com és el cas de les empreses Ate Composites o Zanini (veure apartat Casos d’Èxit).

Un dels eixos fonamentals és el suport de les oficines d’ACC1Ó al món, que desenvolupen des d’enguany noves funcions per impulsar la internacionalització dels projectes tecnològics catalans. La xarxa Enterprise Europe Network (EEN), que ofereix a les pimes informació sobre oportunitats de negoci als països de la UE i assistència en programes europeus de finançament, també col·labora en l’organització de les missions.

Col·laboració de Siemens a la missió CONNECT-Alemanya
L’empresa alemanya Siemens ha donat suport a l’organització de la missió CONNECT- Alemanya, coincidint amb la fira del vehicle elèctric Ecartec. Els responsables d’innovació de la firma s’han reunit amb les empreses catalanes i han afavorit els contactes professionals amb altres empreses alemanyes de primer nivell.

Alemanya és un referent europeu dins el sector de l’electromobilitat i presenta oportunitats de negoci per a l’empresariat català a partir de les iniciatives i inversions que el país està duent a terme a nivell públic i privat.

La nanotecnologia, protagonista a CONNECT- Londres
Les empreses catalanes del sector de la nanotecnologia que han participat a CONNECT- Londres consideren que és molt probable que el 80% de les reunions individuals que han mantingut evolucioni cap a acords de col·laboració. El programa de la missió ha inclòs la participació al congrés LTN de nanomaterials i la visita a l’entitat Nanoforce.

Preparació de CONNECT- Corea
Samsung i Hyundai han format part de la delegació de firmes de Corea que han viatjat a Barcelona per mirar de tancar acords centrats en l’àmbit de l’eficiència energètica. La trobada s’ha organitzat amb la col·laboració de KIAT, agència coreana homòloga d’ACC1Ó, i és un primer pas per a la preparació de la missió CONNECT- Corea que tindrà lloc al 2011.

Mèxic, Estats Units i Japó, missions CONNECT 2011
La pròxima missió és CONNECT- Mèxic i tindrà lloc del 31 de gener al 4 de febrer. Empreses del sector del medi ambient i l’eficiència energètica mantindran entrevistes personalitzades a les ciutats de Mèxic DF i Monterrey amb l’objectiu de trobar socis tecnològics per als seus projectes.

Del 14 al 17 de febrer i dins el marc del Mobile World Congress és previst que es celebri una missió inversa amb la participació d’empreses del sector de la telefonia. Altres destins per al 2011 són Estats Units, Israel, Corea i Japó.

CASOS D’ÈXIT


- Ate Composites Amb seu a Sant Boi de Llobregat, Ate Composites treballa amb materials per aconseguir desenvolupar propietats diverses com la resistència o l’aïllament. A través de l’entrevista que ha mantingut amb una empresa anglesa a CONNECT- Londres, es planteja un acord de cooperació internacional per presentar conjuntament un projecte al programa Euroestars i obtenir finançament europeu.

- Clúster Moto El gerent del Clúster català de la Motocicleta, Inocencio Gonzalez,ha participat a la Missió CONNECT- Alemanya i ha realitzat contactes amb diferents empreses amb les quals preveu establir acords bilaterals de col·laboració que van des del desenvolupament de components fins a la fabricació i distribució a Europa de vehicles complets.

- CTM (Centre Tecnològic de Manresa) Aquest centre ha participat a CONNECT- Londres, on ha presentat els seus projectes de tractament d’aigües i recobriment de superfícies, i ha iniciat dos projectes de col·laboració amb dues de les empreses angleses amb qui va mantenir reunions.

- Zanini Després de la seva participació a CONNECT- Londres, aquesta empresa de Parets del Vallès que centra la seva activitat en el tractament de materials aplicats a l’automoció està en vies de col·laboració amb la firma Fiat. A més, es planteja la diversificació de sectors a través de la cooperació amb l’empresa de telefonia Nokia.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats