Seccions

Imatge MenúACCIÓ CAS D'ÈXIT: Starlab crea un dispositiu d’estimulació del teixit cerebral per l’estudi de malalties com Parkinson i Alzheimer

Starlab

dijous, 18 novembre 2010

• El prototip millora les tècniques actuals d’experimentació in-vitro del cervell i ha rebut el suport d’ACC1Ó a través del programa de Nuclis d’Innovació Tecnològica.

• El projecte ha comptat amb una inversió de 850.000 euros i suposa un gran avenç en el desenvolupament de tecnologies aplicades a les neurociències.

• Starlab lidera el consorci català que ha fet realitat el projecte, format per I2M i l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS).

Barcelona, 18 de novembre del 2010.- Un consorci català liderat per l’empresa Starlab ha desenvolupat un aparell que permet l’estimulació elèctrica del teixit cerebral controlada per ordinador, amb la finalitat d’estudiar en experiments in-vitro malalties que afecten el sistema nerviós com el Parkinson o l’Alzheimer. El projecte ha comptat amb el suport d’ACC1Ó a través del programa de Nuclis d’Innovació Tecnològica.

El prototip s’aplica a talls de teixit cerebral per tal de recollir informació a través d’impulsos elèctrics controlats per ordinador. Aquest dispositiu aporta un major grau de flexibilitat respecte a altres tècniques d’experimentació tradicionals, la qual cosa suposa un gran avenç en la investigació neurocientífica.

L’objectiu últim del dispositiu és estimular elèctricament les neurones dels talls cerebrals per tal que es pugui avançar en l’estudi de malalties que avui en dia afecten milions de persones. És el cas de l’epilèpsia, amb 50 milions de pacients a tot el món, o de l’Alzheimer i altres demències, el nombre d’afectats dels quals es preveu que augmenti un 66% en els pròxims 20 anys.

Starlab, fundada a Barcelona l’any 2000, lidera el consorci d’entitats catalanes que ha desenvolupat el prototip i que es completa amb Industrial Innovation Microelectronics Design S.A. (I2M) i l'Institut d'Investigacions Biomèdiques Agustí Pi i Sunyer (IDIBAPS). La comercialització de l’aparell es troba en fase d’estudi per part del consorci. El projecte ha comptat amb un pressupost global d’uns 850.000 euros i ha rebut el suport del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

El consorci
El consorci que ha dut a terme el projecte està format per les següents entitats:
Starlab (http://starlab.es/)
I2M Design (http://www.i2m-design.com/)
Institut d’Investigacions Mèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) (http://www.idibaps.org/)Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats