Seccions

Imatge MenúACCIÓ ACC1Ó impulsa el primer lobby català a Brussel•les per fomentar la recerca i innovació de Catalunya a les institucions europees

divendres, 3 desembre 2010

S’articula a través de la xarxa Connect-EU, formada per 12 grups de treball que s’han presentat avui i que té l’objectiu d’impulsar i reforçar la participació catalana al 7è Programa Marc de la Unió Europea.

Els grups, que estan constituïts per agents públics i privats, són representatius dels sectors tecnològics i científics punters de Catalunya, com són l’automoció sostenible, els materials avançats, l’alimentació i les tecnologies mèdiques.

El lobby defensarà els interessos catalans per incidir en els projectes de finançament europeu mitjançant l’elaboració d’agendes estratègiques de recerca.

Divendres, 3 de desembre de 2010 – ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana, adscrita al Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, ha presentat avui el primer lobby d’entitats catalanes que impulsarà a Brussel·les el foment de la recerca i la innovació de Catalunya davant les institucions europees. El lobby s’articula a través de 12 grups de treball que formen la xarxa Connect-EU i que són el resultat d’una convocatòria pública resolta el passat novembre.

Els grups estan constituïts per agents públics i privats representatius del territori, que treballen en àrees científiques i tecnològiques d’alt impacte en el 7è Programa Marc Europeu d’R+D. El seu principal objectiu dins el programa Connect-EU, que tindrà una durada de 2 anys, serà el de col·laborar per a la definició conjunta d’interessos en recerca i innovació, per tal de defensar els objectius dels agents catalans per obtenir finançament europeu.

El resultat de la convocatòria ha estat l’elecció de 12 grups en àrees tecnològiques representatives en el teixit productiu català: automoció sostenible, materials avançats, energia i medi ambient, alimentació, tecnologies mèdiques, smart transfics, factories del futur, reaccions i processos catalítics, fabricació de sistemes i components electrònics, nanobiotecnologia, ciències socials, media i mobilitat.

La convocatòria ha avaluat els grups en funció de la seva representativitat a Catalunya, de l’impacte que poden tenir en el 7è Programa Marc, per la qualitat de les propostes d’actuació plantejades i també per l’experiència i currículum de les entitats participants i els seus membres.

Els grups de treball, d’entre 5 i 15 participants, estan formats per agents públics i privats catalans com empreses, associacions empresarials, universitats, centres de recerca i agents TECNIO.

Creixent participació de Catalunya al 7è Programa Marc d’R+D de la UE
Des de l’inici del 7è PM al 2007, Catalunya ha participat en 620 projectes de recerca, dels quals n’ha liderat el 37%, i amb els quals ha obtingut 240 milions d’euros de finançament fins el moment. Han estat 244 les entitats catalanes que han participat en projectes del 7è PM. Durant el 2009, Catalunya ha participat en 178 d’aquestes iniciatives, de les quals n’ha liderat el 23%. Aquestes dades suposen un increment d’un 6% respecte els recursos que es van obtenir durant l’anterior Programa Marc d’R+D.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats