Seccions

Imatge MenúACCIÓ ACC1Ó impulsa el Programa Silicon Valley per a empreses i start-up’s de base tecnològica

Fotografia de Silicon Valley

dijous, 9 desembre 2010

• L’oficina d’ACC1Ó al Silicon Valley s’especialitza en empreses de base tecnològica i innovadora oferint un programa pioner que permet desenvolupar un projecte empresarial als Estats Units per créixer tant global com localment.

• El programa, dissenyat a mida, ofereix un recolzament continuat a les empreses, incloent des de l’anàlisi del mercat i pla de negoci, generació de clients i partners, incubació, suport al creixement i aixecament de capital.

• 10 empreses catalanes dels sectors TIC i Clean Tech ja participen al programa: 1d3a, Capside, F.Soares, Green Power Monitor, Inlea, Mobbio, Peixe Software, CritFlow, TOBEFAN Social Network i Visual Engineering.

• L’empresa catalana INLEA ha multiplicat per vint la seva facturació des que va instal•lar-se al Silicon Valley fa dos anys, i tancarà l’any 2010 amb una xifra de negoci d’1,5 milions d’euros als Estats Units.

Barcelona, 9 de desembre de 2010 – ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana, adscrita al Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, impulsa, des de la seva oficina a Califòrnia, el Programa Silicon Valley que permet a empreses consolidades i start-up desenvolupar un projecte empresarial als Estats Units per créixer tant en aquest mercat com de forma global.

A partir de l’experiència de més de 20 anys al mercat i de treball amb empreses de base tecnològica, s’ha dissenyat el programa per cobrir les necessitats de creixement d’aquest col·lectiu.

El programa suposa un acompanyament continuat a les empreses participants, incloent la realització del business plan, aterratge i incubació a les instal·lacions d’ACC1Ó al Silicon Valley, recerca de partners i clients, i aixecament de capital en el moment en què l’empresa ja està preparada per fer-ho (generalment, quan ja té clients o usuaris i pot demostrar que el projecte funciona als Estats Units).

Actualment hi ha 10 empreses catalanes dels sectors TIC i Clean Tech que gaudeixen del recolzament del Programa, rebent resposta a les seves necessitats en funció de la fase en què es troben. Les empreses són 1d3a, Capside, F.Soares, Green Power Monitor, Inlea (veure apartat Cas d’Èxit), Mobbio, Peixe Software, CritFlow, TOBEFAN Social Network i Visual Engineering.

Presència d’ACC1Ó a Califòrnia
Des de l’any 1989, la Generalitat de Catalunya disposa d’oficina pròpia a Califòrnia a través d’ACC1Ó. Al 2008 s’activa la fase d’expansió de les operacions permanents a Silicon Valley amb una delegació a la ciutat de San José a través d’un acord de col·laboració amb el US Market Access Center.

Per la fase d’aterratge, ACC1Ó- Silicon Valley compta amb Catalan Enterprise Landing Area (inaugurat oficialment a l’abril del 2009), que és una plataforma exclusiva per a empreses catalanes establertes a Silicon Valley sota els programes d’internacionalització d’ACC1Ó. Fins al dia d’avui s’han portat a terme més de 250 projectes individuals d’empreses catalanes, dels quals 60 són de base innovadora o tecnològica.

Silicon Valley, centre econòmic dels Estats Units
Silicon Valley, situat al nord de l’estat de Califòrnia, compta amb gairebé 2 milions d’habitants i és conegut internacionalment per les empreses que hi ha establertes com Google, Yahoo, Apple, eBay i HP, entre d’altres.

Com a trets diferencials de la zona cal destacar l’alta concentració de centres d’alta tecnologia i laboratoris d’investigació; la major concentració de fons de capital risc del país -prop del 32% del total- ; un grau de generació de patents superior a cap altre estat dels EUA, i la major productivitat econòmica de la nació - gairebé el doble de la mitja estatal-.

La zona de la Bay Area, San Francisco, concentra un PIB de 430.000 milions de dòlars (2009), que representa el 23% del PIB total de Califòrnia i que comparat amb la resta d’economies nacionals es situaria a l’alçada de Polònia com la potència número 20-21. El PIB per càpita és de 59.000 dòlars.

Cas d’èxit: INLEA
L’empresa catalana INLEA va aterrar al Programa Silicon Valley l’any 2008 amb un pressupost inicial de 56.000 euros per al primer any. Des de llavors, la facturació en aquesta zona s’ha multiplicat per 20 fins al punt que preveu tancar el 2010 amb una xifra de negoci d’1,5 milions d’euros.

L’èxit d’INLEA al Silicon Valley ha fet que la facturació de l’empresa als Estats Units passi a representar el 65% del total. A això es suma l’obertura el passat mes de novembre d’una nova oficina a Mont-Real, per la qual ha comptat amb l’assessorament del Centre de Promoció de Negocis d’ACC1Ó en aquesta ciutat canadenca.

INLEA és proveïdora de serveis de Project Management i de formació en responsabilitat social corporativa per administracions publiques i empreses, i compta amb oficines a Barcelona, Londres, Mont-Real i San José. Entre els seus clients a Califòrnia destaquen Cisco Systems i firmes proveïdores de Microsoft i Google, entre d’altres.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats