Seccions

Imatge MenúACCIÓ CAS ÈXIT: ACC1Ó impulsa un sistema pioner per evitar les cues de passatgers als controls de seguretat dels aeroports

Dinamic Grup DLM

dijous, 13 gener 2011

L’innovador sistema de filtratge ha estat desenvolupat per Dinamic Grup, empresa metal•lúrgica amb seu a Santpedor, i la divisió aeronàutica del Grup DLM.

Permet que el flux de passatgers sigui dues vegades més ràpid que en la resta de controls, i que augmenti fins a 12 el nombre de persones que hi passen cada minut.

Dinamic Grup i Grup DLM han tancat un acord amb l’operador AENA per implantar aquest sistema a l’aeroport de Palma de Mallorca el pròxim mes de març. És previst que el temps d’espera dels usuaris es redueixi entre un 50 i un 70%.

Barcelona, 13 de gener de 2011.- Millorar l’eficiència dels controls de seguretat en els aeroports i evitar les cues de passatgers. Aquest és l’objectiu de l’innovador sistema de filtratge, pioner a nivell mundial, desenvolupat per Dinamic Grup -empresa del sector metal·lúrgic de Santpedor- i la divisió aeronàutica del Grup DLM -spin-off del grup de recerca LOGISIM- amb el suport d’ACC1Ó, organisme adscrit al Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.

El sistema es basa en una cinta transportadora que permet la tornada automàtica de les safates on els passatgers dipositen els seus objectes quan creuen el control de seguretat. La velocitat de la cinta és constant i sense interrupcions, fet que es tradueix en un flux de passatgers dues vegades més ràpid que en els controls tradicionals. Les possibles incidències, com són les inspeccions manuals de determinades bosses, es duen a terme fora de la cinta sense afectar la resta de viatgers.

Així, cada minut creuen els controls de seguretat fins a 12 persones, i es redueix el temps d’espera dels usuaris entre un 50 i un 70%. El nou equipament ha requerit una inversió que supera els 500.000 euros i ha donat peu a una patent conjunta d’àmbit mundial. És aplicable a tots els aeroports, especialment els que registren una gran afluència de viatgers.

En aquest sentit, Dinamic Grup i DLM Aeronautics han tancat recentment amb AENA una primera compra d’equips per a l’aeroport de Palma de Mallorca, que serà el primer en implantar-lo a partir del març. Son Sant Joan va rebre durant el 2010 més de 20 milions de passatgers. En aquestes instal·lacions s’hi va dur a terme una prova pilot satisfactòria durant l’abril del 2010, que va permetre comprovar l’eficiència del nou sistema i el grau d’acceptació dels passatgers. L’equipament ha despertat l’interès d’altres aeroports operats per AENA a l’estat espanyol, així com d’aeroports internacionals.

Dinamic Grup i DLM Aeronautics es van posar en contacte gràcies al Servei d’Assessorament Tecnològic d’ACC1Ó. DLM Aeronautics, que utilitza tècniques d’optimització i simulació digital, treballava en un projecte de millora del trànsit de persones en els aeroports, i necessitava una empresa amb les característiques de Dinamic Grup per a la fabricació i prova dels prototips. L’èxit del producte final ha comptat també amb el suport del programa Innoempresa d’ACC1Ó.

Per a Dinamic Grup, la sinèrgia amb DLM Aeronautics es tradueix en una diversificació dels seus productes, ja que l’activitat principal de l’empresa és la fabricació de cintes transportadores d’equipatges i mercaderies per a aeroports i centres logístics. La firma desenvolupa altres productes per al sector del transport en col·laboració amb el centre tecnològic ASCAMM, membre de la xarxa TECNIO. En els últims 7 anys, l’empresa ha apostat també per la internacionalització i disposa d’una planta de producció a la Xina. El mes d’abril és previst que posi en funcionament una nova planta productiva a Atlanta (Estats Units).

ACC1Ó (www.acc10.cat)
ACC1Ó és l’agència de suport a la competitivitat de l’empresa catalana, adscrita al Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya. Articula tots els seus instruments al voltant de tres grans pilars bàsics: el foment de la innovació, la internacionalització i l’orientació i estratègia empresarial, les eines clau que afavoreixen la diferenciació competitiva de l’empresa, ajudant-la així a afrontar els canvis que es produeixen en l’actual entorn econòmic.

L’empresa
Més informació sobre Dinamic Grup a http://www.dinamic-grup.com/
Més informació sobre Grup DLM a http://www.dlm-solutions.com/Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats