Seccions

Imatge MenúACCIÓ CAS D'ÈXIT: Nanomol, centre tecnològic impulsat per ACC1Ó, crea una spin-off de biotecnologia

110120 Nanomol

dijous, 20 gener 2011

• L’empresa neix amb l’objectiu d’apropar a la indústria els coneixements i tecnologies en l’àmbit dels materials micro i nanoparticulats, i de rendibilitzar els coneixements i les tecnologies desenvolupades pels investigadors de Nanomol al llarg de més de 10 anys.

• Amb el nom de Nanomol Technologies, l’spin-off ofereix tecnologia i serveis d’R+D per millorar l’eficàcia, selectivitat, estabilitat i toxicitat d’actius terapèutics difícils de formular mitjançant les tecnologies farmacèutiques habituals.

• A banda del sector farmacèutic, altres sectors d’activitat que també poden aprofitar aquesta nova plataforma tecnològica són el químic i el cosmètic.

Barcelona, 20 de gener de 2011.- Nanomol, centre d’innovació i desenvolupament tecnològic que pertany a la xarxa TECNIO impulsada per ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana adscrita al Departament d’Empresa i Ocupació, ha constituït la seva primera spin-off anomenada Nanomol Technologies. La nova firma, ubicada al Parc de Recerca de la UAB, explotarà de forma comercial les tecnologies generades durant els darrers anys pels investigadors de Nanomol en el camp dels materials micro i nanoparticulats.

Nanomol Technologies oferirà tecnologia i serveis d’R+D per a millorar l’eficàcia dels medicaments i el confort del pacient en el seu tractament. Per exemple, mitjançant aquestes tecnologies es poden obtenir formulacions farmacèutiques que puguin ser subministrades amb una menor freqüència de dosificació o bé que presentin menys efectes secundaris.

La incorporació d’actius terapèutics en materials micro i nanoparticulats és una estratègia molt efectiva en el desenvolupament de nous fàrmacs que permetin ser subministrats per vies més efectives i còmodes. D’aquesta manera, la tecnologia que ofereix Nanomol Technologies és una alternativa altament innovadora i eficient que permet la preparació, en una sola etapa, d’aquest tipus de materials emprant fluids comprimits o fluids supercrítics com a dissolvents verds.

A més del sector farmacèutic, altres sectors d’activitat que també poden aprofitar aquesta nova plataforma tecnològica són el químic i el cosmètic, que podrien millorar les propietats i prestacions de colorants, adhesius i cremes dermatològiques mitjançant la seva micro- i nanoestructuració.

El centre d’innovació tecnològica Nanomol és un grup de recerca de l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona – CSIC (Consejo Superior de Investigaciones Científicas) i també del CIBER-BBN (Centro de Investigación Biomédica en Red en Bioingeniería, Biomateriales y Nanomedicina).

ACC1Ó (www.acc10.cat)
ACC1Ó és l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana, adscrita al Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya. Articula tots els seus instruments al voltant de tres grans pilars bàsics: el foment de la innovació, la internacionalització i l’orientació i estratègia empresarial, les eines clau que afavoreixen la diferenciació competitiva de l’empresa, ajudant-la així a afrontar els canvis que es produeixen en l’actual entorn econòmic.

L’empresa
Més informació sobre Nanomol a http://www.icmab.es/nanomol/Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats