Seccions

Imatge MenúACCIÓ El conseller F. Xavier Mena destaca que aconseguir la “Mobile World Capital” generaria un volum de negoci d’uns 6.000 milions d’euros a Catalunya

MWC

dilluns, 14 febrer 2011

La xifra multiplicaria per 5 l’impacte econòmic generat durant les últimes sis edicions del “Mobile World Congress” a Barcelona, estimat en uns 1.200 milions d’euros.

El concepte de “Mobile World Capital” va molt més enllà de la celebració del “Mobile World Congress”, ja que inclou un centre d’exposició permanent i activitats empresarials, acadèmiques i culturals durant els 365 dies de l’any.

El conseller s’ha mostrat optimista respecte a la candidatura de la capital catalana i n’ha destacat els trets diferencials, com ara l’èxit demostrat en totes les edicions del congrés celebrades a casa nostra, en què s’han batut rècords d’assistència de professionals del sector, l’excel·lent ubicació i el bon clima.

Dilluns, 14 de febrer de 2011.– En el marc de la inauguració del Mobile World Congress, celebrada avui a la Fira de Montjuïc de Barcelona, el conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, F. Xavier Mena, ha explicat que si Barcelona aconsegueix convertir-se en la Mobile World Capital aquesta fita es traduiria en la generació d’un volum de negoci de 6.000 milions d’euros per a Catalunya.

La xifra multiplicaria per 5 l’impacte econòmic generat des del 2006 amb la celebració del Mobile World Congress a Barcelona, estimada en uns 1.200 milions d’euros en els últims 6 anys. La condició de Mobile World Capital s’obtindria per un període de 5 anys, des de 2013 fins a 2017 i, a banda de celebrar-hi el congrés, inclouria un centre d’exposició permanent i un programa d’activitats empresarials, acadèmiques i culturals durant els 365 dies de l’any.

El conseller ha destacat que des de la Generalitat de Catalunya s’està treballant conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona, Fira de Barcelona, Turisme de Barcelona i el Ministeri d’Indústria en l’impuls de la candidatura de Barcelona, i s’ha mostrat convençut que els factors diferencials de la capital catalana seran decisius per a l’èxit de la candidatura: “Tenim plena confiança que Catalunya és el lloc ideal per assentar-hi la capitalitat de les tecnologies mòbils i les telecomunicacions i per ampliar les activitats que s’hi duen a terme fins ara”.

El conseller Mena ha destacat els trets diferencials de Barcelona respecte a les altres ciutats candidates (París, Munic i Milà), com ara l’èxit demostrat en totes les edicions del congrés celebrades a Barcelona en els últims 5 anys, en què s’han batut rècords d’assistència de professionals del sector, l’excel·lent ubicació i el bon clima.

La Generalitat de Catalunya, mitjançant la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació i ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana adscrita al Departament d’Empresa i Ocupació, impulsa aquest any la participació de 21 empreses catalanes del sector de la telefonia mòbil i les telecomunicacions a diferents espais del congrés (Pavelló Català, App Planet i Mobile Venture Forum).

Segons dades de la FOBSIC (Fundació Observatori per a la Societat de la Informació de Catalunya), la facturació en el sector de les Tecnologies de la Informació a Catalunya ha estat de 14.176 milions d’euros durant el 2010, amb un creixement previst del 3,2% per al 2011. A Catalunya tenim prop de 3.500 empreses que es situen en aquest sector i que donen feina directa a més de 70.000 persones.Cercador de premsa

Calendari

Calendari

Contacteu-nos

Contacte

premsa.accio@gencat.cat

Tel. 93 476 72 13

Rebre comunicats